«Diari d'una miliciana» arriba al Konvent.0 de la mà del Casal Panxo

L'obra, que compta amb la presència d'una actriu berguedana, ha guanyat el Premi Teatre Principal de Palma

Redacció
02 d'octubre del 2015
Actualitzat a les 12:12h
Imatge de l'obra.
Imatge de l'obra. | Irene Humet

Imatge de l'obra. Foto: Irene Humet


El Konvent de Cal Rosal acollirà, aquest dissabte a la tarda, una de les obres teatrals amb més èxit, darrerament, a Mallorca; 'Diari d'una miliciana'. Un relat íntim i personal reviscut de les vivències d'una voluntària de la Creu Roja, que va ser destinada a Mallorca en l'expedició Bayo el 1936, i que es va veure immersa, conjuntament amb quatre infermeres més, en una captura per part del feixisme. 

Davant d'aquesta situació, l'obra pretén plantejar tres preguntes, encara sense resposta. La primera, qui va escriure el diari; la segona, què va passar amb les voluntàries una vegada capturades, i la tercera, si és possible resoldre un crim, tants anys després. En total, 18 dies d'una expedició truncada per la guerra, que va des del desembarcament de Mallorca, fins que les milicianes són abandonades a l'illa i decideixen combatre. En la seva pròpia pell, i relatant els fets amb el seu pols i lletra, l'obra plasmarà situacions de guerra, conflictes interns dins del bàndol republicà, i una situació que pot arribar a sobrepassar qualsevol. 

Aquesta obra, colpidora i viscuda pels espectadors, es portarà a escena en l'escenari immillorable del Konvent. Un espai íntim i d'època que, per part del Casal Panxo, un dels organitzadors, és totalment “adient”. A més, l'obra guardonada amb el Premi Teatre Principal de Palma, també té esperit berguedà, ja que una de les protagonistes és Xuel Diaz, de Berga. El preu de l'entrada, segons han indicat, serà de 6 euros, i aquestes es vendran una estona abans de la funció al mateix Konvent. 
Arxivat a