La Mostra de Teatre Tardor farà vibrar el Berguedà

La programació inclou interpretacions de la Farsa, Munt d'Arts, Manresa Teatre Musical i l'obra d'Ivan Otaola 'La gent que em veu'

Aida Morales
17 de setembre del 2015
Actualitzat el 24 de febrer del 2016 a les 15:03h
Presentació de la Mostra de Teatre de Tardor.
Presentació de la Mostra de Teatre de Tardor. | Aida Morales.

Com cada any per aquesta època, les companyies de teatre de Berga es tornen a organitzar per oferir una mostra d'algunes de les seves millors obres. Ho fan amb la col·laboració de l'Ajuntament de Berga i de la Diputació de Barcelona, presentant un repertori per a tots els gustos i colors, que situa la capital del Berguedà en un dels epicentres del teatre amateur de Catalunya. 

“Són obres de teatre de qualitat”, ha declarat la regidora de Cultura, Mònica Garcia. Segons ella, aquesta mostra és un element clau per “mantenir viva la cultura del teatre” a la ciutat i, malgrat que aquest any no hi podran participar les companyies de Tràfec Teatre i Anònim Teatre, sí que hi tindran cabuda altres agrupacions com ara Munt d'Arts, Manresa Teatre Munsical i l'obra 'La gent que em veu, d'Ivan Otaola, Joan Sirera, Alba Moyano i Xavi Morató, a part de la Farsa. 

Aquesta, doncs, serà una de les novetats d'enguany, amb cinc obres que s'interpretaran des d'aquest dissabte, quan 'Burundanga' farà l'estrena, fins el diumenge 15 de novembre, quan 'MR' tancarà el cicle. Algunes de les obres, segons han explicat, seran d'aforament limitat, com és el cas de 'La gent que em veu', tot i que altres ocuparan grans dimensions, i comptaran amb una gran participació d'actors i intèrprets. 

A més, i segons ha explicat la regidora, s'han intentat homogeneïtzar els horaris, establint que les actuacions de dissabte es realitzin totes a les 22.00 hores, mentre que les de diumenge es faran a les 18.00. D'aquesta manera, ha dit, la gent ho “automatitzarà” i no haurà de mirar l'horari, perquè ja el coneixerà. I pel que fa a l'afluència de públic, ha indicat que esperen mantenir la d'altres anys, amb molt bona acceptació de totes les obres per part dels berguedans. 

Humor fi i rialla fàcil

Les dues obres que portarà a escena la Farsa, 'Burundanga' i 'Método 33' s'interpretaran tant dissabte com diumenge, aquest cap de setmana i el del 24 d'obtubre, respectivament. Es tracta, segons ha remarcat una de les directors, Montserrat Minoves, d'obres “molt divertides”, amb un “humor molt fi” la primera, i una “rialla fàcil” la segona. 

 
“Amb Burundanga, quan s'hagi acabat, us trobareu bé”, ha afegit la també directora, Angelina Vilella, que ha remarcat que tots els actors hi han posat gran esforç i dedicació. En el cas de 'Método 33', a més, es tracta d'un grup de persones que s'estrenen al teatre, després de fer el salt des dels Pastorets. 

Obra real i commovedora 

Amb una posada en escena actual, fresca, de personatges estrambòtics i, sobretot, molt commovedora, es presentarà 'La gent que em veu', escrita per Alba Moyano, dirigida per Xavi Morató i interpretada per Joan Sirera i el berguedà Ivan Otaola. Segons ha explicat aquest últim, es tracta d'una obra sorgida del seu projecte de final de carrera, i construïda a partir de la improvisació d'una idea. 

A l'obra, un policia i un indigent interactuen i es veuen obligats a conviure, un fet que provoca una “sacsejada” en les seves vides, segons ha relatat Otaola, i un canvi en la seva visió del món. Potser, ha dit, “no són tan diferents com semblava”. 

Per altra banda, els beneficis de les entrades d'aquesta interpretació, que es farà dissabte 10 i diumenge 11 d'octubre, es destinaran a la celebració del Centenari de la Coronació de la Mare de Déu de Queralt.

 
Música i musicals

'Cop de Rock', de l'Associació Teatre Munt d'Arts tindrà el seu moment de protagonisme dissabte 17 d'octubre, quan repetiran una exitosa interpretació que recrea el rock dels anys 90, a través d'una passejada per l'amor i la música. En aquesta, ha remarcat Montse Tristany, s'hi ha implicat una colla de joves amb moltes hores i esforç, i n'han obtingut un resultat molt positiu, que aconsegueix engrescar el públic. 

I finalment, diumenge 15 de novembre s'interpretarà el musical 'MR', a càrrec de Manresa Teatre Musical. Una obra, segons han explicat, de “gran format” i amb una posada en escena molt moderna, amb què s'intentarà donar vida a la pel·lícula. Això no sempre és fàcil, però, ja que passar de cinema a teatre consideren que és tot un “repte”. A més, aquesta obra jugarà amb anacronismes musicals i, tal com han assegurat, “no decebrà ningú”. 

Abans de començar, però, aquesta agrupació teatral ha programat una activitat formativa on s'explicarà com es prepara un musical i què vol dir fer un musical.

Pel que fa a Tràfec Teatre i Anònim Teatre, que no participaran en aquesta edició, es preveu que puguin estrenar les seves obres a l'abril. En aquest punt, la regidora no ha descartat aglutinar-les en una possible Mostra de Teatre de Primavera.
Arxivat a