Guardiola incorpora pregó i retoc de campanes a la seva FM

Boris Ruiz donarà el tret de sortida a la Festa Major del municipi

Aida Morales
06 d'agost del 2015
Actualitzat a les 10:59h
990_1438796716guardi
990_1438796716guardi
Guardiola de Berguedà estrena, amb aquesta propera Festa Major que començarà divendres, nou equip de govern i, tot i que es manté convergent, ha volgut incorporar tota una sèrie de novetats per fer més nodrida i viscuda la festa grossa del municipi. Entre aquestes, tal com anuncien al programa d'actes, aquest divendres es podrà escoltar el pregó i el repic de campanes, dos elements que pretenen donar la benvinguda a tothom i anunciar l'inici de la festa. 

Després de tot un dia d'atraccions, gimcanes i tir amb arc, serà l'actor català Boris Ruíz, el que donarà el tret de sortida a la Festa Major. Seguidament hi haurà un repic de campanes i, a l'acabar, una traca per anunciar-ne l'inici. Durant aquest primer dia, a més, es té previst donar els premis del concurs de cartells, que també s'ha celebrat a Guardiola per primera vegada i, ja entrat el vespre, es cedirà el protagonisme a les Nits Musicals. 

Enguany, aquesta tradició que celebra el seu 51è aniversari, portarà a Guardiola de Berguedà el JZ Bach, amb els reputats músics Manel Camp, Llibert Fortuny i Mireia Farrés. Es tracta del segon concert d'aquest cicle, que va començar amb un recital de l'Orquestra Filharmonica de Cambra de Barcelona, i que finalitzarà el proper 14 d'agost amb el concert de Fahmi Alqhai i Rami Alqhai dins de la programació del FeMAP.  

De cara a diumenge, i després d'una intensa nit jove amb VaparirTour 2015 100% Flaixbac, es celebraran les ja tradicionals fires del col·leccionisme, trobada de taps corona i de plaques de cava. A la tarda, activitats per a totes les edats, amb concurs de botifarra, festa de l'escuma i la Pujada Ciclista de Guardiola a Coll de Subirana, al terme de Sant Julià de Cerdanyola. A partir del vespre, l'Orquestra Què Tal coronarà la festa, que continuarà, però, diumenge al matí amb un torneig de petanca i un concurs de truc. 

Durant aquest dia, a més, també destaca la trobada de puntaires, la d'acordions i el partit de futbol que es disputarà entre els guardiolencs a la tarda. A més, l'Esplai Penyes Altes projectarà a les 19.00 hores un vídeo de les colònies i, a la nit, es podrà gaudir de l'obra de teatre “Criatures”. 

La Festa Major acabarà dilluns, quan de bon matí començarà la Missa Solemne, que s'acompanyarà de sardanes. A la tarda, un torneig de futbol sala farà córrer els més esportistes i, a les 22.00 hores, ja per tancar els quatre dies de festa grossa, el grup Terral realitzarà un concert d'havaneres al barri Bastareny. 
 

Programa d'actes complet de la Festa Major de Guardiola de Berguedà