Berga viu una Patum de la Pietat més nostrada i electoral

Toni Curtichs afirma que ha estat una Patum "de primera" i amb una gran afluència de gent

Redacció
25 de maig del 2015
Actualitzat el 26 de maig a les 10:51h
Les Maces a la Patum de la Pietat
Les Maces a la Patum de la Pietat | Aida Morales

La Guita a la Patum de la Pietat Foto: Aida Morales


La Patum de la Pietat de Berga és, per a molts, la Patum més estimada. De ben segur que és la més desconeguda, amb els seus avantatges i inconvenients, però també la més nostrada. I aquest any, amb les eleccions municipals, encara ha estat més diferent. La coincidència amb els comicis municipals del 24 de maig han produït dos efectes. El primer, que els pocs visitants que ja hi ha de per sí en comparació amb la Patum, es deixessin veure menys, sobretot de cara a diumenge a la tarda. I el segon, que aquest primer tast de Patum comptés amb la presència i gala de candidats i candidates.

Segons ha explicat a NacióBerguedà el president del barri, Toni Curtichs, la valoració que s'ha fet és “molt positiva”, sense incidents i amb una gran afluència de públic. “Tot plegat de primera”, ha indicat, malgrat que ha reconegut que, en una primera instància, el fet que coincidís amb eleccions els feia certa temeritat. Tot i això, “la gent ja comença a ensumar Patum”, ha bromejat, i tant dissabte com diumenge la plaça va estar plena des del primer moment. 

Aquesta Patum, que fa 53 anys que se celebra i que va començar com una distracció pels més petits, ha anat agafant volada fins a convertir-se en una cita indispensable pel calendari patumaire. Durant dissabte a la tarda, es va realitzar l'anomenada Patum Infantil i, pel que fa a diumenge, es va fer la Patum de Lluïment i la Patum Completa a la tarda. Aquest any, a més, algunes de les comparses com els Nans Vells van estrenar vestimentes noves, i l'Àliga i el Tabal van presentar millores.
 

GALERIA DE FOTOS de la Patum Infantil de la Pietat
 

Les Maces a la Patum de la Pietat Foto: Aida Morales

Arxivat a