Una de les urnes de la Biblioteca de Berga podria quedar impugnada

Els dos membres de la mesa denuncien manca d'informació i temen que se'ls doni la culpa a ella

Redacció
24 de maig del 2015
Actualitzat a les 17:42h
Els Mossos d'Esquadra amb els dos membres de la mesa número 2 de la Biblioteca de Berga
Els Mossos d'Esquadra amb els dos membres de la mesa número 2 de la Biblioteca de Berga | Aida Morales

El Berguedà està vivint una jornada electoral tranquil·la. En general, si més no, ja que en el cas particular de les dues persones que estan custodiant la mesa número 2 de la Biblioteca de Berga, això s'està convertint en un infern. I és que, a primera hora del matí, i després d'haver signat la constitució de la mesa, la segona vocal d'aquesta ha abandonat la seu electoral. Ho ha fet, però, amb un justificant de dia d'avui que ha anat a buscar a l'Hospital Comarcal Sant Bernabé de Berga, conforme pateix ansietat. 

Aquesta situació, un pèl insòlita, ha provocat que no es pogués quedar cap suplent, ja que la mesa ja s'havia constituït, i amb l'obligació dels altres dos membres, de no poder moure's del lloc, ni tant sols per poder anar a dinar. Davant d'aquest fet, segons ha explicat a NacióBerguedà el president de la mesa, Jordi Pueyo, s'han trobat en una situació de “total desinformació”, ja que, durant el matí, la Junta Electoral no els agafava el telèfon i l'Ajuntament de Berga els repetia que no hi podia fer res. 

“Durant tot el matí no ha vingut ningú”, ha denunciat, i ha continuat: “Llavors he trucat als jutjats i a l'Ajuntament per veure què passava, i al final ha vingut l'alcalde”. De fet, i segons ha informat l'Ajuntament, Juli Gendrau els ha ofert la possibilitat de portar-los dinar, una opció que no han vist amb bons ulls, ja que, segons han explicat, contínuament s'han d'estar manegant papers i DNI dels votants. De fet, a les 17.00 hores Pueyo encara no havia dinat. Per això, i amb el vistiplau del president i de membres del local electoral, la primera vocal ha marxat durant uns minuts a dinar, un fet que, actualment, podria portar a la impugnació d'aquesta urna, ja que sempre hi ha d'haver dues persones custodiant-la. 

Per això, els dos membres de la mesa esperen amb temeritat quin serà el resultat de tot això. Per una banda, temen que s'hagi de repetir tot el procés i, per tant, que totes les persones hagin de tornar a ser cridades a les urnes. Per l'altra, critiquen que ells són, tant sols, unes víctimes de tota aquesta situació que, s'hagués pogut solucionar, amb més informació i assessorament. I és que, segons han sabut per part dels Mossos d'Esquadra, una opció hagués estat que, mentre un dinava, els agents custodiessin l'urna sense deixar votar ningú. Això, però, no se'ls hi ha dit fins passades les cinc de la tarda.

A més, lamenten que la figura dels suplents només es pugui utilitzar abans de constituir la mesa, i s'han preguntat què passaria si, ara, un d'ells tingués, per exemple, una baixada de pressió. 
Arxivat a