Gironella posa una estelada gegant al mig del Llobregat

El coordinador de l'ANC del municipi critica que encara hi hagi molts "símbols franquistes" que no s'obliguen a treure

Redacció
23 de maig del 2015
Actualitzat el 24 de maig a les 0:14h
Moment en què es posava l'estelada gegant al mig del Llobregat, a Gironella
Moment en què es posava l'estelada gegant al mig del Llobregat, a Gironella | Cedida

Gironella s'ha sumat, aquest dissabte, al conjunt d'accions de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) per criticar la decisió de la Junta Elecotral que ordenava retirar totes les estelades d'edificis i espais públics durant la campanya electoral. Segons ha explicat a NacióBerguedà el coordinador de l'ANC de Gironella, Mauri Vila, la decisió de l'Assemblea local ha consistit en col·locar una estelada gegant al mig del riu Llobregat, fent que flotés amb uns bidons d'aigua, alhora que, a l'Ajuntament, es penjava una bandera negra. 

Vila també ha detallat que l'estelada de 45 metres quadrats i situada entre el sortidor i les roques on es representa l'11 de setembre, es pot veure surant al mig del riu des de qualsevol punt elevat de la vila. Aquesta idea, ha especificat, va sortir de l'ANC local, amb la voluntat de reivindicar el seu desacord, però també aprofitar el “paratge” i la “riquesa” paisatgística del municipi. Pel que fa a la bandera negra, un símbol que també s'ha col·locat al consistori de Puig-reig, simbolitza la lluita que van portar a terme els barcelonins durant el setge de 1714.

La Junta Electoral va decidir ordenar la retirada de les estelades dels edificis públics de diferents municipis, després que l'entitat espanyolista Societat Civil Catalana (SCC) denunciés que s'estava vulnerant la neutralitat política. Davant d'això, diversos ajuntaments, com el de Berga o Gironella, van interposar recursos, tot i que aquests van ser desestimats, i els consistoris van optar per acatar la llei, abans que s'instés l'actuació dels Mossos d'Esquadra. “Són patètics”, ha declarat Vila respecte de SCC. Segons ha recordat, “sempre hi ha hagut símbols, en queden mots de franquistes per tot arreu, i ningú els obliga a treure”. 
 

Estelada gegant al mig el Llobregat, a Gironella Foto: Cedida

Arxivat a