La Patum de la Pietat espera més públic a causa de les eleccions

Nans Vells i Gegants estrenaran vestits nous, mentre que l'Àliga durà plomes al coll

Redacció
21 de maig del 2015
Actualitzat a les 19:40h

Ball de Nans a la Patum de la Pietat. Foto: Bernat Ferrer/NacióLaFlama.


La Patum de la Pietat, que comença aquest divendres i que coincidirà amb les eleccions municipals d'aquest diumenge, espera ser multitudinària. De fet, es preveu una major afluència de gent, a causa d'aquesta mateixa coincidència amb els comicis, segons ha destacat a NacióBerguedà el president de l'Associació de Veïns, Toni Curtichs. 

Aquesta, de fet, serà una de les principals novetats, ja que “feia anys que no coincidia amb les eleccions", ha afirmat. D'altra banda, també hi haurà novetats pel que fa a la comparseria, com ara la vestimenta nova dels Nans Vells. A més, també es podrà veure l'Àliga amb plomes al coll, i el Tabal presentarà millores. Pel que fa a les camises dels aligots, Curtichs espera que també es puguin estrenar, tot i que no assegura tenir-les acabades. 

La Patum de la Pietat, que fa 53 anys va començar com un joc de nens, segons ha recordat el president de l'Associació de Veïns, ja ha esdevingut una cita indispensable en el calendari patumaire. Un primer tast de Patum més casolà, més íntim i menys encotillat, que omple de gent bona part dels carrers estrets i places petites que conformen el barri: “Quan veus gaudir la canalla, recordes com erets tu, quan erets petit”.

Els actes començaran divendres, amb una cercavila amb la banda de l'Escola de Música que tocarà tandes de Patum. De cara a dissabte, serà el torn pels més petits. A les 10.30 hores començarà el segon taller-concurs de dibuix infantil i, a les 19.00 de la tarda, tindrà lloc la Patum Infantil.

Els més patumaires, però, hauran d'esperar fins diumenge, quan la Patum de la Pietat agafarà embranzida. Els més matiners es podran llevar a les 8.00 del matí per anar a esporgar timons i plantes aromàtiques a Tagastat i, poc després, a les 9.30 hores, hi haurà la gran repicada de campanes. Mitja hora després, tindrà lloc un esmorzar popular, que empalmarà amb Patum de Lluïment quan arribi el migdia. A les 18.00 de la tarda es repartiran els premis del concurs infantil del dia anterior i, finalment, a les 19.00 hores, començaran les tandes de Patum Completa, amb Plens i Tirabols. La Patum de la Pietat finalitzarà diumenge a les 12.00 hores, amb una missa solemne.  
 

Un dels plens del carrer de la Pietat de Berga, diumenge. Foto: Bernat Ferrer/NacióLaFlama.

Arxivat a