CiU i ERC de Castellar de n'Hug pacten per un govern d'unitat

Salvador Juncà afirma que en un poble tant petit no val la pena tenir "discrepàncies"

Redacció
16 de maig del 2015
Actualitzat a les 17:31h
Les candidatures de Convergència i Unió (CiU) i Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) de Castellar de n'Hug han arribat a un acord per tal de dissenyar un mateix programa electoral i, d'aquesta manera, governar en coalició el municipi, si assoleixen l'alcaldia a partir del 24 de maig. 

Segons ha explicat a NacióBerguedà l'alcalde del petit municipi i candidat convergent, Salvador Juncà, el motiu del pacte preelectoral ha estat “treballar millor pel poble”. En aquest sentit, CiU ha presentat tres candidats encapçalats pel mateix Juncà, mentre que ERC n'ha presentat dos, liderats per Eduard Coronado perquè, d'aquesta manera, sigui més fàcil assolir els cinc regidors que es necessiten a l'Ajuntament. De fet, enguany també hi ha un candidat del Partit Popular que, segons l'alcalde, “ningú sap qui és” i que, tal i com ha precisat, els preocupa poc. 

No obstant això, la voluntat dels dos caps de llista és "treballar pel poble" amb uns objectius comuns, sigui qui sigui l'alcalde, ja que es tracta de llistes obertes. A més, ha destacat Juncà, en un poble tan petit com Castellar de n'Hug, no val la pena tenir "discrepàncies". De fet, les dues candidatures ja han signat el compromís de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) per tal de promoure un govern municipal de majoria independentista.