Ermínia Altarriba: «No som ni paracaigudistes ni llistes fantasma»

Marta Rovira afirma que el 24 de maig és “l'ocasió d'or” per dignificar la política

Aida Morales
02 de maig del 2015
Actualitzat el 03 de maig a les 11:53h
La candidata d'ERC a Berga, Ermínia Altarriba, acompanyada per Toni Pérez i Marta Rovira
La candidata d'ERC a Berga, Ermínia Altarriba, acompanyada per Toni Pérez i Marta Rovira | Pere Gendrau

De les 11 llistes que hi havia el 2011, Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) n'ha presentat 19 aquest 2015. Aquest ha estat el salt quantitatiu que ha realitzat el partit al Berguedà per preparar les properes eleccions municipals del 24 de març. Tot un seguit de candidatures que el president d'Esquerra a la comarca, Toni Pérez, ha presentat aquest dissabte al matí, acompanyat per la secretaria general d'ERC, Marta Rovira, i que s'han defensat com equips formats per “gent normal”. 

“Nosaltres no som ni candidats paracaigudistes ni llistes fantasma”, ha declarat l'alcaldable per Berga, Ermínia Altarriba, en una clara referència al conjunt de candidatures unipersonals o desconegudes que s'estan donant a conèixer arreu de Catalunya en les darreres setmanes. Segons ella, les 19 llistes que presenta ERC al Berguedà estan conformades per persones que volen ser “regidors, alcaldes i alcaldesses de quilòmetre 0”. 

Segons Altarriba, es tracta de ciutadans “compromesos amb el seu poble”, que viuen i conèixer els veïns i les seves preocupacions, i que volen liderar el canvi que necessita el Berguedà a través dels ajuntaments. En aquest sentit, ha assegurat que cadascuna de les llistes demostrarà “una altra manera de fer política” més transparent i participativa. 

 

La secretària general d'ERC, Marta Rovira Foto: Pere Gendrau

En aquesta mateixa línia, Marta Rovira ha indicat que el 24 de maig serà una “ocasió d'or” per “dignificar la política”. Una tasca difícil, ha apuntat, però d'urgent necessitat, ja que és l'instrument més valuós de transformació social i econòmica de tot un país. Per a Rovira, però, la clau de l'èxit serà tenir presència als ajuntaments, l'esglaó més baix, tot i que imprescindible, per tornar a apropar la política a la ciutadania. 

“Volem agafar els ajuntaments i posar-los al servei de tots”, ha declarat, ja que, segons ha lamentat, “massa sovint” s'escolten reflexions sobre la utilitat d'aquestes administracions. Per això, ERC assegura que aposta per persones que “s'arremanguin”, que surtin al carrer i que escoltin les necessitats de la gent que els rodeja. 

Moment històric

D'altra banda, Rovira també ha recordat que Catalunya passa actualment per un “moment històric” que el dia de les eleccions municipals no es podrà obviar: “El 24 de maig és indestriable del 27 de setembre”.

Segons ha declarat, els catalans ja formen part d'un “procés únic a Europa” que, ara més que mai, s'ha d'aprofitar, i ha animat a votar en clau plebiscitària, igual que es farà a les properes eleccions al Parlament de Catalunya. 
 
 
Candidats d'ERC al Berguedà 
1. AviàJosep Subirana
2. BagàJoan Oña
3. BergaErmínia Altarriba
4. CapolatEnric Campillo
5. CasserresJosep Colillas
6. Castellar de n'HugEduard Coronado
7. CercsMarie Kapretz
8. L'EspunyolaRudy Gelinne
9. FígolsJosep Calduch
10. GironellaAlbert Xoy
11. MontclarRomà Giró
12. OlvanJudit Carreras
13. La Pobla de LilletEnric Pla
14. Puig-reigJosep Altarriba
15. SaldesMoisès Massanas
16. Sant Jaume de FrontanyàRubén Lladós
17. Sant Julià de CerdanyolaAgustí Elias
18. ViladaVicenç Massana
19. Viver i SerrateixMeritxell Fernández
 

La secretària general d'ERC, Marta Rovira, amb els membres de les llistes al Berguedà Foto: Pere Gendrau

 

Candidats i membres de les 19 llistes d'ERC al Berguedà Foto: Pere Gendrau

Arxivat a