Mor l'excursionista que va caure i va patir una hipotèrmia al coll de Pal

La víctima és un corredor de muntanya de Blanes

Redacció
28 d'abril del 2015
Actualitzat a les 9:52h
Rescat de dos excursionistes a Coll de Pal
Rescat de dos excursionistes a Coll de Pal | Bombers
L'excursionista que la matinada de diumenge a dilluns va caure i va patir una hipotèrmia a l'entorn del coll de Pal, ha acabat morint a l'Hospital de Sant Pau de Barcelona. La víctima és Carlos Cabezas Castillo, un corredor de muntanya de Blanes de 43 anys. L'altra excursionista rescatada continua ingressada a l'Hospital de Berga.

Els Bombers van evacuar dilluns al matí els dos excursionistes que feien la travessa entre el refugi de Rebost i el Niu de l'Àliga, al terme municipal de Bagà. Quan van rebre l'avís, van activar els efectius del Grup d'Actuacions Especials (GRAE) que van realitzar la recerca per les diferents rutes que entrellacen els dos refugis, així com per les zones de Comafloriu i del Mirador d'Orris.

En aquest darrer punt, i cap a les cinc del matí, van detectar unes traces de neu, que els van portar fins als dos excursionistes, que presentaven símptomes d'hipotèrmia i, a més, l'home estava ferit a la cama. Després de patir una parada cardiorespiratòria, l'excursionista va ser traslladat en helicòpter fins a l'Hospital de Sant Pau mentre que a la dona se la va portar a la carretera del coll de Pal on una ambulància la va dur fins a Berga.