CiU de Berga proposa promocionar el carlisme com a recurs turístic

El partit aposta per celebrar anualment una 'Setmana del Carlisme' a la ciutat

Redacció
27 d'abril del 2015
Actualitzat a les 10:51h

Castell de Berga Foto: Aida Morales


Convergència i Unió (CiU) de Berga ho té clar. La ciutat té prou elements patrimonials i històrics per convertir el carlisme, en un nou reclam turístic. Aquesta és una de les propostes que el partit inclou dins del seu programa electoral, en el camí de la promoció econòmica de la capital del Berguedà. I és que, segons consideren, la “singularitat” de Berga com a ciutat clau del moviment carlí durant el segle XIX, és una oportunitat turística important que es pot arribar a rendibilitzar. 

D'aquesta manera, CiU proposa recuperar el Castell de Sant Ferran i la Torre de la Petita, on organitzar-hi visites. Segons indiquen, aquests dos elements patrimonials es poden sumar a les rutes turístiques de la ciutat que, a més, ja inclouen altres punts d'interès carlí com Can Gironella, el baluard de Sant Carles o les trinxeres de la Serra de Noet. 

A més, també consideren que seria interessant celebrar anualment una 'Setmana del Carlisme', ja que Berga va arribar a ser, fins i tot, capital de la Catalunya carlina. Segons afirmen, aquesta festa hauria d'estar organitzada des de l'Ajuntament, i amb la col·laboració de diverses entitats, com ara l'Associació d'Amics del Castell de Sant Ferran; la Bauma dels Encantats, que organitza la guerra de la farina; el Centre d'Estudis d'Avià, convocant un simposi anual d'història del carlisme, així com altres entitats i institucions vinculades o interessades, tant de Berga com del Berguedà.
Arxivat a