El candidat d'ICV afirma que Gironella necessita un «canvi de prioritats»

Òscar Besa afirma que tirar endavant alguns projectes és qüestió de "voluntat política"

Redacció
24 d'abril del 2015
Actualitzat a les 12:08h
El candidat d'ICV a l'Ajuntament de Gironella, Òscar Besa
El candidat d'ICV a l'Ajuntament de Gironella, Òscar Besa | ICV

El candidat d'ICV a Gironella, Òscar Besa Foto: ICV

El nou cap de llista d'Iniciativa per Catalunya Verds (ICV) a Gironella, Òscar Besa, està convençut que el municipi necessita un “canvi de prioritats”. De fet, el jove de 37 anys i funcionari de l'administració pública creu que l'Ajuntament de la vila ha d'apropar-se més als ciutadans per tal de garantir transparència en la gestió pública, lluitar contra la pobresa energètica i assegurar condicions de vida dignes per a tothom.

Totes aquestes qüestions, ha afirmat, es poden trobar al programa electoral del partit que lidera, des d'on s'ha compromès a donar-hi compliment si governa l'Ajuntament. Besa, però, ja va ser regidor del consistori gironellenc del 2008 al 2011, una etapa que, segons destaca, li va “servir molt i molt” per conèixer millor el seu funcionament.  Aquesta experiència prèvia, assegura, també li va permetre ser realista, i saber les possibilitats i recursos que hi ha per solucionar les problemàtiques dels veïns i veïnes. 

Amb tot, però, l'alcaldable d'Iniciativa manté que, més enllà d'aquí, hi ha “moltes accions que no tenen cap cost” i que només requereixen de “voluntat política”. Entre aquestes, ha destacat, tenir un Ajuntament més transparent o fomentar la participació ciutadana. 
 

Resultats de les eleccions municipals 2011 al Berguedà, municipi per municipi

Resultats de les eleccions municipals a Gironella, 2007 i 2011