La Fira de l'1 de Maig de Berga es reordena i creix un 15%

L'espai d'exhibicions tornarà a la plaça Viladomat i la zona d'aparcament es desplaçarà

Aida Morales
22 d'abril del 2015
Actualitzat el 29 d'abril a les 10:29h
Presentació de la Fira de l'1 de Maig de Berga
Presentació de la Fira de l'1 de Maig de Berga | Aida Morales

Presentació de la Fira de l'1 de Maig de Berga Foto: Aida Morales


La coordinació i organització conjunta de la Fira de l'1 de Maig de Berga continua un any més, després de l'èxit de l'edició anterior, entre l'Ajuntament de la ciutat i l'Agència de Desenvolupament del Berguedà. Ho fa, però, acabant de polir alguns aspectes d'ordenació i modernització, arrel de les opinions que els expositors i els visitants van fer arribar l'any passat a la mateixa organització. 

Per aquest motiu, una de les novetats principals de la Fira d'enguany serà el retorn de l'espai d'exhibicions gimnàstiques i dança a la plaça Viladomat, així com l'ampliació del passeig, derivat de les obres que s'han portat a terme durant els darrers mesos. En aquest sentit, i segons ha explicat l'alcalde de Berga, Juli Gendrau, l'anul·lació de la zona d'aparcament paral·lela al Vall permetrà que l'espai sigui més diàfan i que, d'aquesta manera, es pugui ampliar la Fira fins a les mateixes botigues que, d'altra banda, se sumaran a l'esdeveniment amb parades a la primera part del Vall.  

A continuació de la zona d'exhibicions començarà l'espai dedicat als estands d'emprenedoria i formació, que comptaran amb representativitat de la major part d'escoles, universitats i cicles formatius del territori. En total, n'hi haurà 16, dos més que l'any passat. Seguidament s'ubicaran les parades d'institucions i serveis i, a continuació, començaran els estands de turisme i agroalimentació, entitats, automoció, agrícola i, finalment, artesania i alimentació. Al llarg de la primera part del Vall hi haurà aquest espai comercial reservat a les botigues inscrites i, pel que fa als aparcaments, s'habilitaran a l'avinguda del Canal Industrial -per a les empreses expositores-, i a l'Institut Guillem de Berguedà, Rasa dels Molins, Hospital Sant Bernabé i Rafael Casanovas, pels visitants. 

En el seu conjunt, el nombre total de parades ha augmentat, sobretot en el camp de les entitats, automoció, i artesania i alimentació. Un increment del 14,72% respecte de l'any anterior que, segons el gerent de l'Agència de Desenvolupaemtn del Berguedà, Eduard Barcons, es deu a la “confiança i feina feta” per part de tots els agents implicats en la Fira. En aquest sentit, ha afirmat, les dues institucions treballen pel benestar dels estands i perquè, de cara a l'any que ve, el teixit productiu continuï augmentant. No obstant això, no és menyspreable el descompte del 15% que aquest any s'ha pogut aplicar a la major part dels productors i empreses, i la modernització de bona part dels estands. 

 

El gerent de l'ADBerguedà, Eduard Barcons Foto: Aida Morales

Una altra de les novetats d'enguany serà la Business Card, un targeter par mòbils amb què es podran consultar, buscar o agregar totes les empreses expositores mitjançant un codi QR. Es tracta, segons han explicat, de recrear la Fira dins del Targeter Digital, una iniciativa pionera i que no s'havia portat a terme fins el moment al Berguedà. Per a Gendrau, és un “plus afegit” que, d'altra banda, es complementarà amb el servei wi-fi gratuït que, a diferència de passades edicions, tindrà una contrasenya molt més fàcil. 

Potenciar la fira

Amb totes aquestes modificacions, tant l'Ajuntament com l'Agència busquen arribar a un nivell de satisfacció òptim, tant pels visitants, com pels  paradistes. Una fira, ha destacat l'alcalde, que ha de ser útil i ha de ser còmode, motiu pel qual també s'intentaran combinar millor les actuacions i exhibicions, per tal que no interrompin l'ambient.

“És important perquè les persones que ens visiten, captin la realitat productiva del territori, però també l'impuls i la seva força”, ha assegurat Barcons. En aquest sentit, ha valorat molt positivament la coordinació, així com tots els esforços per garantir la diversitat, la innovació i la dinamització. 

Activitats durant tot el dia

Pel que fa a les activitats, aquestes començaran a les 11.00 del matí amb la inauguració institucional de l'espai a càrrec de la vicepresidenta primera de la Diputació de Barcelona, Mireia Solsona. Durant tot el dia, es realitzaran exhibicions gimnàstiques i dansa i, de 12.00 a 18.00 hores, Casa Fígols celebrarà el seu desè aniversari amb un show cooking sobre 'Entrepans creatius, deliciosos i saludables'. 

Al migdia, hi haurà la ja tradicional actuació dels Castellers de Berga i, una hora després, es farà el reconeixement de la XXV Trobada de cotxes d'època de Berga a la plaça de Sant Pere. A la tarda, es realitzarà el concurs infantil escolar de colles sardanistes i, durant tot el dia, el Carrilet Verd anirà recorrent la ciutat. 

D'altra banda, el dia 9 de maig, el passeig de la Indústria es tornarà a omplir amb el 5è Mercat de Cooperatives del projecte Cultura Emprenedora a la Meva Escola i el primer Mercat Empresa Jove Europea. 
 

Presentació de la Fira de l'1 de Maig de Berga Foto: Aida Morales

Arxivat a