Cercs regularitza els sous de regidors després d'un informe d'Antifrau

Jesús Calderer critica el regidor que va denunciar i afirma que, si tant en contra hi estava, “lo coherent seria que ell els tornés”

Redacció
04 de març del 2015
Actualitzat a les 18:14h
L'Ajuntament de Cercs ha decidit aquest dilluns en Ple municipal regular els sous que cobraven els regidors, després que a principis d'any l'Oficina Antifrau de Catalunya (OAC) conclogués que s'havia produït un “incompliment del règim de retribucions” al consistori.

En aquest punt, i després de demanar la modificació del sistema de gratificacions de l'ajuntament, l'equip de govern de Convergència i Unió (CiU) va aprovar per cinc vots a favor, dos en contra dels regidors no adscrits i l'abstenció del regidor de CLAM, un nou sistema de retribucions. En aquest, els regidors no cobraran cap sou fix, sinó que es comptabilitzarà directament l'assistència als plenaris o la feina determinada dels regidors. En aquest sentit, l'únic regidor que cobrarà un sou fix mensual serà Xavier Serra, amb dedicació exclusiva al consistori i, d'altra banda, Jesús Calderer, amb una dedicació parcial de 12 hores per setmana, com si fossin treballadors de l'Ajuntament.

Així  ho ha explicat a NacióBerguedà el tinent d'alcalde i regidor Jesús Calderer. Segons ha indicat, el nou sistema de retribucions acabarà costant més diners a l'Ajuntament, ja que aquests dos regidors que tenen sou total o parcial de la institució passaran formalment a ser treballadors amb alta a la seguretat social, mentre que la resta, cobrarà el mateix, però no en concepte fix, sinó d'assistència al ple: “A nivell formal és el canvi, però a nivell total és el mateix, o més”.

En aquest sentit, Calderer ha assegurat que l'equip de govern, tot i haver votat a favor del canvi que recomanava l'OAC, considera que “hi ha sentències que ens donen la raó”, i ha criticat, per altra banda, que el regidor que va denunciar el tema, no hagi retornat cap de les quantitats que ell també ha anat cobrant a nivell fix cada mes: “Ell ha anat criticant i ho ha denunciat, però ell que ha cobrat totes les quantitats, lo coherent seria que les tornés”.

L'informe de l'Oficina Antifrau deixa la porta oberta, d'altra banda, a traslladar el cas a Fiscalia o a un jutjat, ja que indica que la vulneració de la Llei de Bases de Règim Local podria “donar lloc a la obligació de reintegrar les retribucions indegudament pagades a cada un dels membres electes”.