La màgia dels Reis d'Orient omple d'il·lusió el Berguedà

Ses Majestats recorden que el regal més important “són els que tenim cada dia al nostre costat”

Aida Morales
05 de gener del 2015
Actualitzat el 06 de gener a les 20:33h
Els Reis Mags d'Orient des del balcó de l'Ajuntament
Els Reis Mags d'Orient des del balcó de l'Ajuntament | Pere Gendrau

El rei ros des del balcó de l'Ajuntament de Berga Foto: Pere Gendrau


Els tres Reis d'Orient, Melcior, Gaspar i Baltasar, no s'han fet esperar aquest dilluns 5 de gener i han arribat puntuals a la seva cita amb els milers de nens i nenes del Berguedà. Com cada any, han recorregut els pobles de la comarca a partir de quarts de sis de la tarda, en unes cavalcades marcades pel fred d'hivern, tot i que molt esperades i viscudes pels més petits. 

A Berga, l'esdeveniment ha transcorregut sense incidents durant més de dues hores en què els patges, els Reis i les seves carrosses i seguici han passejat per diversos carrers de la ciutat. Després de portar els regals a la gent gran de la residència Nostra Senyora de Queralt i al Centre de Dia Sant Pere de Madrona, Ses Majestats han emprès una rua que els ha portat per algunes de les principals artèries de la ciutat. Els Reis han passat pel carrer Pere II, Mestre Pedret, Pere III, la carretera de Sant Fruitós, el carrer del Roser, el carrer major o la plaça de Sant Pere, des d'on s'han adreçat a adorar el naixement de Jesús. 
 
Durant aquest recorregut, primer en carrosses i després a peu, Melcior, Gaspar i Baltasar han repartit milers de caramels, tot i que també han avisat algun infant de la càrrega de carbó. D'aquesta manera, la cara de centenars de nens s'ha anat il·luminant, en una màgia innocent que, d'altra banda, ha despertat somriures i tendresa entre els més grans. 

“Ha estat un viatge llarg; hem hagut de pujar muntanyes i travessar deserts” ha explicar el rei blanc al seu discurs des del balcó de l'Ajuntament. Des d'aquest punt privilegiat i sota el prisma d'una plaça de Sant Pere repleta de persones, Melcior ha fet despertar el primer crit unànime: “Us heu portat bé?”. La resposta ha estat clara. Després d'ell, el rei ros ha posat el punt d'atenció sobre les cartes que es van entregar als patges: “Hem vist cartes més llargues que un dia sense pa, cartes amb faltes d'ortografia, i d'altres que costaven de llegir”. Per això, ha remarcat, els Reis Mags arriben al Berguedà “carregats de regals”, entre els quals ha dit que hi ha estelades, bicicletes, esquís i bambes

Però per rebre tot això, ha precisat, és necessari que els nens i nenes entenguin que no tothom té tanta sort, i ha volgut deixar molt clar que “el detall més petit pot ser el regal més gran”. En la mateixa línia, el rei negre ha insistit en que “els regals més grans són els que tenim cada dia al nostre costat” i, per això, ha volgut deixar molt clar que cal estimar les persones que ens rodegen. No obstant, Baltasar també ha vist cares trapelles a la plaça, i no se n'ha pogut estar de recordar que de l'Orient també han portat sacs plens de carbó. Finalment, però, el rei negre no ha volgut ser del tot estricte i ha despertat la complicitat de tots els nens i nenes: “Hamalahi...”
 

GALERIA DE FOTOS de la cavalcada de Reis de Berga

 

El rei negre saluda una família berguedana al carrer major Foto: Aida Morales

Arxivat a