Vilada recupera el Correllengua i el dedica a la figura de Xirinacs

L'acte comptarà amb una exposició i la presentació d'un llibre

Redacció
02 de novembre del 2017
Actualitzat a les 11:20h
Vilada ha decidit recuperar, aquest any, la celebració del Correllengua, que no es feia des del 2009, i dedicar-lo a homenatjar la figura de Lluís Maria Xirinacs, ara que es compleixen 10 anys de la seva mort. "Creiem que en aquest moment de gran transcendència que viu el país, la figura i trajectòria de Xirinacs pren més força que mai i és una font d'inspiració", han destacat a través d'un comunicat.

De fet, han precisat, Xirinacs va ser un referent de la desobediència, el pacifisme i el catalanisme i, en definitiva, una persona sovint "no prou reivindicada" amb una vida "radical d'home lliure".

Per això, s'ha convidat al poble l'autor del llibre "Xirinacs, el profetisme radical i no violent", Lluís Busquets, que presentarà la seva obra, relatant aspectes de la vida de Xirinacs. Finalment, es podrà visitar l'exposició "Xirinacs, la resistència i la consciència", cedida per la Coordinadora d'Associacions per la Llengua Catalana. L'acte se celebrarà diumenge 5 de novembre a les 12.00 del migdia al Local Pirinenc de Vilada, organitzat per l'Ajuntament.
Arxivat a