L’Escola de Mares i Pares repeteix a Berga amb la implicació de les AMPA

El regidor Eloi Escútia destaca la importància de les activitats per “afrontar les situacions que formen part de la tasca educativa en l’àmbit familiar”

Redacció
24 d'octubre del 2017
Actualitzat a les 8:31h
Presentació de la nova edició de l'Escola de Mares i Pares de Berga.
Presentació de la nova edició de l'Escola de Mares i Pares de Berga. | AjBerga.
L’Escola de Mares i Pares de Berga ha posat en marxa, enguany, una segona edició del projecte, amb la implicació de l’àrea d’Educació de l’Ajuntament de Berga, però també les AMPA de les escoles públiques i concertades de la ciutat. D’aquesta manera, ha explicat el regidor d’Educació, Eloi Escútia, es consolida l’aprenentatge  i la reflexió sobre aquest a la ciutat, i es donen eines als pares i mares perquè puguin “afrontar les situacions que formen part de la tasca educativa en l’àmbit familiar”. 

Entre aquestes, qüestions relacionades amb l’alimentació, la reutilització, l'educació de les emocions, la solidaritat o l'espai urbà entès com a espai comú. En aquesta edició, però, també s’ha volgut implicar els pares en la selecció de les temàtiques de les xerrades que es portaran a terme en els propers mesos. Així, ha dit, “garantir-ne la participació”. 

Entre les novetats d’enguany hi ha una oferta de tallers familiars que s’afegeixen al cicle de xerrades temàtiques que es van iniciar l’any passat. Les activitats han començat aquest dilluns a l’Escola de Santa Eulàlia de Berga, amb  una conferència titulada “Educar sense cridar”, a càrrec de la sociòloga i educadora, Alba Castellví. El 23 de novembre serà el torn de la farmacèutica i homeòpata, Maria Cosp, que oferirà una conferència sobre salut i alimentació a l’Escola de Sant Joan, a les 20.00 de la tarda, i els dies 16, 23 i 30 de gener, l’Escola Vedruna acollirà diverses sessions per a tractar l’educació de les emocions en família. El 15 de febrer hi haurà una xerrada sobre el sistema immunitari a càrrec de Maria Cosp, a la Biblioteca Ramon Vinyes i Cluet de Berga. 

A més, el projecte inclou una sèrie d’activitats ideades per a promoure la ciutat com a espai educatiu entre les famílies i els docents. Per exemple: el 26 de novembre es realitzarà un taller de reparació de mobles a l’Escola de Santa Eulàlia; el 17 de febrer es farà un taller de cuina a l’Escola de Sant Joan; el cap de setmana del 17 i el 18 de març s’ha organitzat una jornada d’apadrinaments; el 15 d’abril hi haurà hi haurà una jornada per a embellir l’espai urbà de la ciutat i el 13 de maig es dedicarà a la neteja de l’entorn de la Font Negra.  
 
Arxivat a