El Berguedà porta a terme un treball de camp per analitzar com augmentar el reciclatge

L'empresa SPORA realitzarà, aquesta setmana, un conjunt de visites a establiments per conèixer les necessitats en la recollida selectiva

Redacció
23 d'octubre del 2017
Actualitzat a les 11:10h
Uns contenidors de reciclatge, en una imatge d'arxiu
Uns contenidors de reciclatge, en una imatge d'arxiu | ACN
El Consell Comarcal del Berguedà ha iniciat un estudi per millorar el sistema de recollida de residus, que permeti fer un salt qualitatiu i substancial en la posada en pràctica del reciclatge. D'aquesta manera, ha informat l'ens, s'avança cap a un nou model de comarca on les actituds individuals prenguin importància en la recollida selectiva, sigui a través del model "porta a porta" o amb les "illes controlades". 

Aquesta decisió es pren davant del baix percentatge de residus que se separen al Berguedà i que, segons les institucions, no és "el volum desitjat" per considerar-se "respectuosos amb el medi ambient". En aquest sentit, doncs, a finals d'aquesta setmana s'iniciarà un treball de camp que ha de permetre decidir quins canvis cal aplicar per millorar el triatge de residus. 

Durant els propers dies, personal de l'empresa SPORA farà visites a particulars i empreses, per tal d'estudiar com adequar les necessitats a cada establiment comercial o activitat, en el nou model de recollida selectiva al Berguedà.