El Berguedà s’integra a la xarxa de l’Associació Europea de Col·lectivitats Tèxtils

L’ens compta amb més de 70 membres de diferents països europeus i treballa per impulsar les industries tèxtils

Redacció
20 d'octubre del 2017
Actualitzat a la 13:19h
Imatge d’una de les conferències a Polònia
Imatge d’una de les conferències a Polònia | AD Berguedà
Una delegació de l’Agència de Desenvolupament del Berguedà (ADB) ha viatjat aquesta setmana a la localitat polonesa de Lodz per integrar la comarca a la xarxa de l’Associació Europea de Col·lectivitats Tèxtils (ACTE). Des del passat dimarts fins aquest divendres, el president i la directora de programes de l’ADB han pogut participar en diferents conferències, col·loquis i reunions per entrar a formar part com a socis de ple dret de l’ACTE.

Al llarg d’aquests quatre dies, els representants de l’ADB han assistit a l’assemblea general, a la reunió per projectes europeus. També han visitat Ptak, un gran centre comercial dedicat al tèxtil, i diferents espais industrials tèxtils reconvertits en museus o hotels. Finalment han assistit a la Gala Lodz fashion, on van desfilar les col·leccions realitzades pels alumnes de Fine Arts Academy que combinen disseny i creativitat.

L'ACTE treballa per portar les industries europees tèxtils (roba, cuir, calçat i accessoris de moda) al futur, preservant els interessos dels seus membres, tant de les col·lectivitats territorials com les organitzacions adherides. Es tracta d'una de les primeres associacions d’autoritats locals a nivell europeu i té més de 70 membres d’Alemanya, Bèlgica, França, Itàlia, Polònia, Portugal, Suècia, Romania i Espanya.

Les ciutats i territoris associats tenen en comú un model de desenvolupament empresarial relacionat amb el sector tèxtil i de moda d’alguna manera. En aquesta xarxa també hi participen agències de desenvolupament local, investigació en sectors tèxtil, disseny, educació... que faciliten el treball en diferents dimensions en l’evolució del sector.

Participar en aquesta xarxa permetrà al Berguedà crear sinergies i oportunitats, així com impulsar projectes Europeus.