Gironella obre el termini de licitació per renovar l'enllumenat a tecnologia led

El valor del contracte és de 215.344,04€ | L'Ajuntament preveu estalviar 17.000€ anuals

Redacció
19 d'octubre del 2017
Actualitzat a les 16:15h
L’Ajuntament de Gironella ha fet públic l’inici de la licitació de les obres que permetran renovar l’enllumenat del poble, concretament de 3 quadres elèctrics i les lluminàries que hi estan vinculades. El valor del contracte és de 215.344,04€, i es preveu que les obres durin 3 mesos.

La licitació, que va sortir aquest dimecres, preveu passar l'enllumenat a tecnologia led, principalment en dues zones, al Cap del Pla i a la Carretera de Casserres, afectant als següents carrers: Crta. De Berga, Ctra. De Vic, C/Pedraforca, C/Cap del Pla, C/Cal Ton Gran, C/Estudis, C/Batlle de Curtichs, C/Verdaguer, Ctra. De Casserres, C/de l’Estació, Plaça Pi i Maragall, C/Pompeu Fabra, C/Sant Joan Baptista de la Salle, i part de la Ctra. De Casserres.

Aquesta renovació  permetrà adequar els nivells d’il·luminació a la normativa vigent, i suposarà un estalvi energètic important per al municipi. Es preveuen uns estalvis de consum propers als 86.000kWh, que podrien traduir-se en gairebé 17.000€ anuals. A la vegada, s’homogeneïtzaran els tipus de lluminàries existents al municipi, per facilitar-ne els posteriors costos de manteniment.

En la mateixa línia, a principis de setembre el consistori gironellenc també va renovar les torres de llum del camp de futbol, i el passat mes de maig va instal·lar un sistema de bateria de condensadors als quadres elèctrics de la zona esportiva municipal i a  l’Estació de Tractament d’Aigua Potable.

Les actuacions formen part del pacte d’alcaldes 2020, una iniciativa del consell Europeu per augmentar l’eficiència energètica i l’ús de les energies renovables en els municipis per tal d’assolir i superar els objectius de la reducció del 20% de les emissions de C02 per l’any 2020.
Arxivat a