L'Ajuntament de Berga crea una taxa per garantir el manteniment del clavegueram

El nou tribut preveu recaptar anualment 60.000 euros | Les ordenances van ser treballades a través d'una comissió amb la resta de grups municipals

Cristina Prat
19 d'octubre del 2017
Actualitzat a les 15:54h
Roda de premsa prèvia al ple municipal
Roda de premsa prèvia al ple municipal | Cristina Prat
El ple municipal de l'Ajuntament de Berga debatrà, aquest dijous, la modificació de les ordenances fiscals del 2018. Entre els principals canvis, destaca la incorporació d'una nova taxa referent al clavegueram, per tal que aquest servei tingui una font de finançament específica i que se'n pugui garantir un manteniment correcte. El nou tribut preveu recaptar anualment 60.000 euros. 

Així ho ha explicat el regidor d'Urbanisme, Oriol Camps i el regidor de promoció econòmica, Francesc Ribera, a la roda de premsa prèvia al ple municipal. Segons Camps, la taxa de clavegueram serà proporcional al consum d'aigua i es cobrarà juntament amb el servei municipal d'aigua. Es preveu que el cost per ciutadà sigui d'un mínim de 3 euros per cada trimestre, és a dir, al voltant d'un euro al mes. Al final de l'any, l'equip de govern, preveu recaptar al voltant de 60.000 euros per tal de mantenir i fer inspeccions a un servei, que segons ha detallat Camps "és oblidat per a tothom perquè és lleig i està soterrat", però que anualment suposa uns costos de manteniment. A més, a insistit que és una taxa que ja funciona a moltes ciutats. 

Aquesta serà una de les conclusions que es passaran per ple, però no la única, ja que l'equip de govern proposa altres modificacions fiscals. Aquestes però ja van ser comentades i treballades amb la resta de grups municipals a través d'una comissió, segons ha especificat Ribera. Entre aquestes destaquen, la rebaixa en la tramitació de l'obertura d'establiments al barri vell, que passa de 500€ a 50€. Una mesura que Ribera espera que ajudi a incentivar l'obertura de negocis a aquesta zona de la ciutat, que segons ha dit "necessita especial atenció i cura". 
 

El regidor de Promoció Econòmica, Francesc Ribera, a la roda de premsa prèvia al ple


També destaca l'augment de la taxa de l'ocupació del mercat setmanal del Vall o la unificació sota un mateix criteri de l'ocupació de parades i llocs de venda en les fires que s'organitzen a la ciutat. Pel que fa a la Escola Municipal de Música s'augmenta la tarifa un 1%, així com algunes categories de l'escola bressol.

En total, l'equip de govern portarà al ple vuit modificacions en les ordenances, així com altres canvis per tal que les taxes s'adaptin a les legislació vigent. 
Arxivat a