Comencen les obres de rehabilitació de la teulada de l’Ajuntament de Berga

La reparació té un pressupost de 86.000 euros i preveu que duri tres mesos

Redacció
18 d'octubre del 2017
Actualitzat a les 16:36h
Material preparat per a les obres de la teulada de l'ajuntament
Material preparat per a les obres de la teulada de l'ajuntament | AjBerga
L’Ajuntament de Berga ha posat en marxa la fase d’obres de substitució de la coberta, que consistirà en renovar íntegrament la teulada de l’immoble, que actualment està malmesa per l’acció de tèrmits i altres patologies, que han deteriorat una bona part de l’estructura de fusta que la sustenta. Concretament, ha informat el consistori, és necessari l’apuntalament d’algunes bigues a la tercera planta ocupada pel departament de Serveis Tècnics, el qual va ser traslladat de forma provisional a les dependències municipals del carrer Balmes 3-5.

Les obres de reparació tenen un pressupost de 86.959,96 euros i contemplen l’enderroc i el desmuntatge de la coberta, així com la seva total rehabilitació, substituint-ne els elements en mal estat. L’empresa encarregada dels treballs serà Construccions J. Grau Font S.A., que portarà a terme el projecte un període d’execució d’uns tres mesos.

Aquest dimarts es va instal•lar la base de recolzament de la grua torre que ocuparà una superfície aproximada d’uns 25m2, just a davant de l’entrada principal del consistori. Aquesta zona ha estat delimitada per una tanca perimetral que no impedirà l’accés de la ciutadana a l’edifici. Pel que fa a la realització dels treballs a la zona d’intervenció, es preveu que aquests s'iniciïn aquest dimecres amb el desmuntatge del fals sostre de l’última planta del consistori i amb l’execució de diverses prospeccions de comprovació d’elements estructurals a les plantes inferiors.

Les afectacions més importants seran en els departaments de la segona planta (Secretaria i Cultura), que s’ubicaran en altres dependències municipals durant l’execució dels treballs. Per altra banda, es preveu limitar l’espai d’aparcament de la zona blava i l’ús general de la plaça de Sant Pere per a la celebració d’esdeveniments i altres actes. Per últim, també es preveuen restriccions d’aparcament i d’ús a la plaça de la Ribera de forma puntual. Aquestes afectacions i restriccions consistiran fonamentalment en l’emmagatzematge de materials i en menor mesura, en l’establiment de zones de seguretat. En tot cas, les àrees afectades aniran variant en funció de les necessitats en el transcurs de l’obra. No es preveuen, però, talls significatius respecte a la circulació de vehicles i al pas de vianants.

 
Arxivat a