Les espelmes s'encenen al Berguedà contra l'empresonament de Sànchez i Cuixart

Centenars de persones criden a Berga per demanar la llibertat dels presidents d'Òmnium i l'ANC

Redacció
17 d'octubre del 2017
Actualitzat el 18 d'octubre a les 12:40h
Concentració de suport a Jordi Sànchez i Jordi Cuixart a Berga.
Concentració de suport a Jordi Sànchez i Jordi Cuixart a Berga. | Cedida
Desenes d'espelmes s'han encès aquest dimarts al vespre al Berguedà, per rebutjar la decisió judicial que ha portat a la presó els presidents d'Òmnium Cultural i de l'Assemblea Nacional Catalana, Jordi Cuixart i Jordi Sànchez, respectivament. Una decisió del govern espanyol que ha generat indignació arreu de Catalunya i en el sí de les dues entitats, que han convocat d'urgència una gran concentració nacional a Barcelona, i centenars de petits actes de suport en diverses ciutats i municipis catalans. 

"L'estat espanyol ha tornat a creuar una línia vermella en qualsevol democràcia a Europa", han llegit al manifest unitari de l'acte de la plaça de Sant Pere de Berga, un dels punts on s'ha aplegat més gent del Berguedà. I és que, tal com han afirmat, "empresonar" Sànchez i Cuixart és un "gran error" que posa en risc els valors democràtics de tot un país i, de retruc, el món. En aquest punt, han recordat, el dret a la manifestació és un dret bàsic que s'ha de preservar, mentre que l'estat espanyol "actua com una dictadura": "Ens jutgen i ens priven de llibertat per manifestar-nos pacíficament". 
 

Plaça de Sant Pere plena de gent. Foto: Cedida


Per això, han afirmat, continuaran recalcant que cap dels dos empresonats no ha comès cap delicte, i que si els empresonen a ells, ho fan amb "tots". "Som un poble unit i conjurat per blindar la democràcia i la llibertat", han continuat, i malgrat que això encara no ho entenguin, ha assegurat, el "procés és seguirà sent", així com el mandat democràtic, que és "inapel·lable i més vigent que mai".

Durant la concentració s'han escoltat proclames en favor de la llibertat, i la gent del públic ha demanat a president de la Generalitat, Carles Puigdemont, que declari la independència. Així mateix, s'han fet dos minuts de silenci en suport dels empresonats i alumnes de l'Escola Municipal de Música de Berga han tocat els Segadors. 

També s'han realitzat concentracions a Bagà, Guardiola de Berguedà, la Pobla de Lillet, Sant Julià Cerdanyola, Gironella i Casserres i Berga. 
 

Concentració a Gironella per donar suport als empresonats. Foto: AjGironella

 

Concentració a Sant Julià de Cerdanyola. Foto: Cedida

Arxivat a