PLE DE BERGA: Nous edificis en propietat i el funicular de Queralt, entre els principals temes

Un resum de les principals qüestions que es tractaran a la sessió plenària d'aquest dijous

Redacció
13 d'octubre del 2017
Actualitzat a les 15:05h

Façana de l'Ajuntament de Berga Foto: Adrià Costa


L'Ajuntament de Berga realitza, des de principis del 2016, una sèrie de reunions prèvies als Plens municipals per tractar les qüestions que es debatran en aquests. En aquestes, l'equip de govern desgrana els punts que es discutiran, deixant a banda les mocions i inclusions d'última hora. 

- Ratificació de l'acord extra processal en compliment de la sentència 267/2016 del Jutjat Contenciós Administratiu 15 de Barcelona recaiguda el recurs 224/2015-D i desistiment del recurs d'apel·lació interposat per l'Ajuntament
Segons ha explicat el regidor d'Urbanisme, Oriol Camps, l'Ajuntament assumirà, si així ho acorda el ple, el pagament de 325.000 euros per l'assumpció de la propietat de la casa de la plaça del Doctor Saló número 4, que facilitarà tenir accés a la parcel·la completa on es vol situar, en un futur, el Museu de la Patum. 

- Contracte administratiu de subministrament i instal·lació de lluminàries per a la millora de l'eficiència energètica de l'enllumenat públic de Berga: certificació núm.1 i 2. 
Se certifiquen les obres realitzades. Una de 180.000 euros, i l'altra de 470.000 euros. 

- Sol·licitud de compatibilitat amb l’exercici d’una activitat privada – Miguel Martín Rodríguez

- Concessió Hotel Escola Caserna i dret d’ús de l’Hostatgeria de Queralt: Ratificació de decrets 2017/267 i 2017/312, requeriment reparació i manteniment del funicular de Queralt, desestimació recurs, i execució subsidiària
Camps ha explicat que el quadre de control i altres aspectes es van espatllar, i ara s'ha fet un decret per entrar-hi a treballar. L'empresa concessionària, Inberga Tur, va presentar un recurs, que ara s'ha desestimat. 

- Concessió Hotel Escola Caserna i dret d’ús de l’Hostatgeria de Queralt: Ascensor Queralt, requeriment manteniment i revisió.
L'Ajuntament ha fet un requeriment perquè Inberga Tur faci unes obres de manteniment importants al funicular de Queralt. 

- Aprovació Compte General del Pressupost Ajuntament, Organismes autònoms i empresa municipal any 2016

- Donació de compte de la sentència 254/17 dictada pel Jutjat Contenciós Administratiu 17 de Barcelona en el recurs 251/2015 F2 interposat per Marc Portell i Peioh contra la desestimació del recurs de reposició contra l'acord de 5 de febrer de 2015, d'aprovació de la relació de llocs de treball de l'Ajuntament de Berga.

- Donació de compte de les disposicions de l’alcalde i de la Junta de Govern Local adoptades des de la darrera sessió ordinària. 

- Informes d’intervenció sobre les resolucions i/o acords adoptats en contra de les objeccions efectuades i anomalies en matèria d’ingressos.

- Informe sobre personal eventual