Francesc Ribera assegura que la reducció del deute el 2016 és la «més important dels últims anys»

El regidor d'Hisenda afirma que l'Ajuntament de Berga "no té una especial falera amb l'estalvi", però ha recordat que s'han de realitzar diversos pagaments

13 d'octubre del 2017
Actualitzat a les 14:46h

El regidor d'Hisenda, Francesc Ribera, a la roda de premsa Foto: Aida Morales


El regidor d'Hisenda, Francesc Ribera, ha assegurat aquest divendres a la roda de premsa prèvia al ple municipal que la reducció del deute que hi ha hagut el 2016 és "la més important" dels últims anys, ja que s'ha aconseguit passar dels 17 milions als 14, malgrat tenir diversos pagaments imposats durant l'exercici, com ara l'assumpció del milió i mig d'euros que es va haver de pagar pel préstec d'Inberga Tur per obrir el Conservatori de Música dels Pirineus. Aquesta serà una de les conclusions que es passaran per ple, en el punt d'aprovació del compte general de l'Ajuntament i organismes autònoms del 2016.

Segons Ribera, el que es porta a la sessió és pràcticament el que es va presentar a l'estiu, amb alguna modificació de reducció de deute, com ara el pagament de tots els proveïdors. No obstant això, ha dit, l'Ajuntament de Berga encara "no ha sortit del forat". "Sembla que tinguem una especial falera per l'estalvi i sembla que això impedeixi complir amb les obligacions que tenim amb la ciutat, manteniment i inversions", ha declarat. No obstant aixo, ha afirmat, la situació no és així, i el que s'està fent no és estalviar en sí, sinó "pagar totes les coses que es fan i aquelles pendents".

"No tenim cap altra opció, però ara anem encaminats cap a la solució, mentre que abans, l'Ajuntament s'estava allunyant de la solució", ha assegurat. Respecte del descens històric del deute, ha recordat que, per aconseguir unes xifres similars, s'hauria d'anar a l'Arxiu i remuntar-se a abans del 2000. Per altra banda, però, Ribera també ha reconegut que difícilment es repetirà, el 2017, una situació tan bona, ja que s'han hagut d'assumir crèdits, com el de l'IDAE per canviar l'enllumenat de la ciutat.
Arxivat a