La Guàrdia Civil de Berga es blinda i no organitza els actes del Dia de la Hispanitat

El cos armat afirma que "aquest any no" s'ha volgut fer, sense donar més explicacions | La parròquia de Berga explica que no se'ls ha fet cap petició per oficiar la missa

12 d'octubre del 2017
Actualitzat a la 13:41h
Caserna de la Guàrdia Civil de Berga.
Caserna de la Guàrdia Civil de Berga. | Aida Morales
Aquest dijous, Berga no ha tingut res a celebrar. No ho han fet des de l'Ajuntament, i tampoc bona part dels botiguers, però qui habitualment celebrava el Pilar, el cos de la Guàrdia Civil, ha decidit que, enguany, no realitzaria els actes tradicionals. Motius diferents, però un mateix missatge: no són temps per a les festivitats.

Cada 12 d'octubre, la caserna de la Guàrdia Civil de Berga acollia una missa i un acte amb famílies i membres del cos, alguns en actiu i altres jubilats. En aquest es convidaven periodistes i polítics, tot i que en els últims anys només es comptava amb la presència d'algun alcalde i regidor del PSC. Sota la presidència de la verge del Pilar, patrona de la Guàrdia Civil, el rector de Berga, Marc Majà, acostumava a oficiar una missa en castellà (de les poques que es fan a Berga en aquesta llengua) i, després de diversos parlaments, s'oferia un aperitiu a tothom. 

La imatge d'enguany, però, ha estat diferent. Ni invitacions, ni aperitiu. De fet, membres del cos han afirmat a NacióBerguedà que "aquest any no" s'ha volgut fer, sense acabar de donar més explicacions. I després de parlar amb fonts de la parròquia, han confirmat que, en aquesta ocasió, la Guàrdia Civil tampoc s'ha posat en contacte amb ells, com era habitual, per oficiar cap acte religiós. 

Per contra, la postal ha estat freda i tensa. Vehicles entrant i sortint, però cap mostra de festivitat a l'interior. La caserna, com fa uns dies, rodejada amb dos murs de tanques -una de ferro i l'altra de plàstic-, ocupant tota la vorera, i a les portes, agents formant. Res, doncs, a celebrar a Berga, que lluny dels càntics i les consignes que s'escoltaven anys enrere, viu un Dia de la Hispanitat tranquil, i que defuig, més que mai, de proclames polítiques.
 

Caserna de la Guàrdia Civil de Berga, doblement protegida. Foto: Aida Morales

Arxivat a