David Font remarca el «compromís» de Puigdemont amb la independència i demana «paciència»

El president del PDeCAT a la Catalunya Central afirma que la declaració del president de la Generalitat "no suposa cap pas enrere, ni cap renúncia"

10 d'octubre del 2017
Actualitzat a les 22:44h
L'alcalde de Gironella i president del PDeCAT a la Catalunya Central, David Font.
L'alcalde de Gironella i president del PDeCAT a la Catalunya Central, David Font. | Pere Gendrau
El president del PDeCAT a la Catalunya Central, alcalde de Gironella i president del Consell Comarcal del Berguedà, David Font, ha afirmat que la signatura de la declaració d'independència per part dels partits sobiranistes referma el "compromís" del Govern i del seu president, Carles Puigdemont, amb la independència, malgrat que aquest dimarts s'hagi congelat, per tal d'iniciar un procés de negociació i mediació internacional.

En aquest cas, però, Font demana "paciència" i confiança ja que, a partir d'ara, ha dit, "només calen uns dies" per continuar el procés ja engegat. Amb la declaració de Puigdemont, ha afirmat, s'assegura el "reconeixement internacional" i es torna a fer evident el "desprestigi espanyol" que, segurament, "seguirà amb el seu camí antidemocràtic". A més, es tornen a posar sobre la taula els resultats del referèndum, es demana diàleg altra vegada i es "tira la pilota" a Rajoy, qui considera que haurà de respondre davant de la comunitat internacional.

"Això no suposa cap pas enrere, ni cap renúncia, sinó un to dialogant", ha afirmat Font, que s'ha mostrat convençut que Puigdemont ha estat clar, quan ha dit que el poble català s'havia guanyat el dret a esdevenir un estat independent en forma de república.

Per altra banda, el president del PDeCAT també ha celebrat el manteniment de la unitat entre entitats i partits polítics, un fet que s'ha evidenciat amb la signatura per part dels 72 diputats de Junts pel Sí i la CUP. No obstant això, també s'ha mostrat "davant del món" que els catalans són "gent demòcrata i no revolucionària".