La Fiscalia cita avui l'alcaldessa de Berga a declarar per haver donat suport al referèndum

Montse Venturós ja va afirmar que no es personaria davant del Ministeri Fiscal

Redacció
04 d'octubre del 2017
L'alcaldessa de Berga, Montse Venturós.
L'alcaldessa de Berga, Montse Venturós. | Pere Gendrau.
L'alcaldessa de Berga, Montse Venturós, ha de personar-se, aquest dimecres 4 d'octubre, a la Fiscalia per declarar, després d'haver donat suport al referèndum de l'1 d'octubre a través del decret que va signar. Aquesta és la data que se li va comunicar, després que diversos batlles de Catalunya ja hagin fet la seva declaració.

De fet, Venturós ja va dir que aplicaria la desobediència davant de les ordres de la Fiscalia i que no aniria a declarar quan fos citada. En declaracions a NacióBerguedà,Venturós va demanar a la resta d'alcaldes citats a declarar que fessin el mateix que ella, i va afirmar que, en el seu cas, "assumiria" qualsevol detenció.

La CUP se sostenta en la llei del referèndum, encara que el Tribunal Constitucional l'hagi suspès i afirma, per tant, que els alcaldes no poden ser citats per una votació que compta amb un marc legal. Considera, a més, que el ministeri fiscal "no pot ordenar la detenció d'aquelles alcaldesses i alcaldes" que es neguin a comparèixer davant la citació. "Ordenant aquestes detencions sobrepassaria el seu límit competencial vulnerant els drets fonamentals, entre ells el de la llibertat", asseguren.
Arxivat a