L'alcalde de Bagà mostra la seva «repulsa i condemna» a la destrossa de cartells pel referèndum al poble

Bagà per la Independència insta els que "trinxen cartells" a anar a votar i defensar "cívicament i democràticament" el seu punt de vista

Redacció
30 de setembre del 2017
Actualitzat a les 11:57h
Última destrossa del cartell pel referèndum a l'entrada de Bagà.
Última destrossa del cartell pel referèndum a l'entrada de Bagà. | Cedida
L'alcalde de Bagà ha volgut fer públic aquest dissabte a través d'un comunicat el seu posicionament entorn de les destrosses i despenjada de cartells que s'han portat a terme en els últims dies en aquest municipi de l'Alt Berguedà. Segons ha afirmat, vol fer constar tota la seva "repulsa i condemna" a actes com aquest, que "no són acceptables", ja que la democràcia també es basa en el respecte de pensament entre totes les persones.

"Demano sentit comú per mantenir per damunt de tot la convivència necessària que ha de prevaldre en tota societat", ha declarat, concretament, després que aquesta matinada de divendres a dissabte hagi aparegut destrossat el cartell que Òmnium Cultural i l'ANC havien col·locat a la rotonda de l'entrada de Bagà.

Per la seva part, Bagà per la Independència també ha condemnat l'acte vandàlic, tot lamentant que "no tothom entén què és la democràcia", però ha assegurat que "Bagà, demà votarà". A més, adreçant-se a les autores del trencament ha afegit: "I demanem que aquells que es dediquen a trinxar cartells d'amagat, que demà donin la cara, vagin a votar i defensin la seva postura cívicament i democràticament a les urnes". 

Viso, edil del PSC, va ser un dels 10 alcaldes del Berguedà que no van signar el decret pel referèndum peticionat pel Govern de la Generalitat. En aquest punt, en declaracions a NacióBerguedàva afirmar que "s'havia de trobar una solució política" que no comprometés funcionaris i personal del consistori, i va emplaçar la Generalitat i l'administració General de l'Estat a trobar-hi una solució.
 

Cartell mig reconstruit a Bagà, l'última vegada que es va malmetre. Foto: Cedida