​Els Bombers dels parcs del Berguedà, disposats a fer de «cordó de seguretat» durant l'1-O

L'assemblea de Bombers per la Independència de la Regió Central s'ofereixen a l'ANC per ajudar en tasques de seguretat i emergència durant el referèndum

Redacció
27 de setembre del 2017
Actualitzat a les 10:17h
Bombers del parc de Guardiola de Berguedà.
Bombers del parc de Guardiola de Berguedà. | Aida Morales
Els Bombers de la regió central, que inclou el Parc de Berga i Guardiola de Berguedà, van aprovar diumenge passat en assemblea posar-se al costat del referèndum previst pel pròxim diumenge per fer tasques de "seguretat" i "emergència" i establir un "cordó de seguretat", si és necessari, per garantir el correcte funcionament de la jornada de l'1 d'octubre. Per aquest motiu, donen el seu suport als Mossos d'Esquadra "en aquest moment tan difícils per a ells" i els fan saber que en els Bombers "hi trobaran un aliat", segons ha explicat a NacióManresa el coordinador de Bombers per la Independència a la regió central, Pere Serral.

Així, en cas que els ho demani l'Assemblea Nacional Catalana (ANC), s'ofereixen a fer de cordó de seguretat "per garantir el desenvolupament pacífic dels actes", estan a punt de fer públic un manifest "en contra dels atacs als drets fonamentals" dels darrers dies. En el manifest dels Bombers per la Independència també fan "una crida a la resistència pacífica davant de qualsevol acte de violència".

"Sempre ens hem sentit molt estimats per la gent i la nostra resposta en un moment en què se'ns atropellen els drets no pot ser cap altra que estar junts, al costat de la gent, i si això vol dir sortir al carrer, hi sortirem", conclou el manifest.