Busquen voluntaris per continuar les excavacions al Castell de Puig-reig

L'ajuntament fa una crida a la ciutadania per implicar-se en l'activitat a finals d'octubre

26 de setembre del 2017
Actualitzat a la 13:14h
Excavació arqueològica al Castell de Puig-reig
Excavació arqueològica al Castell de Puig-reig | AjPuig-reig
L'Ajuntament de Puig-reig ha fet una crida per buscar voluntaris, per a la quarta i última excavació al Castell de Puig-reig. Aquesta convocatòria està orientada a finals d'octubre, durant les tardes de dilluns a divendres de les 15.00 a les 19.30 hores, per a majors de 18 anys. Les inscripcions a l'activitat o informació més específica, han indicat, es poden fer al correu subiratssj@puig-reig.cat o al telèfon 676477384, i no es necessita cap formació. 

De fet, les excavacions es porten a terme cada any, amb l'arqueòleg Eudald Serra al capdavant. En les anteriors, ja es van treure a la llum els principals elements del castell, amb la troballa d'estructures, com ara un dipòsit d'aigua al centre de la fortificació, en forma de sifó. Aquest servia per acumular aigua de la pluja, ja que al castell no hi havia cap pou, i el riu estava relativament lluny. A més, durant la darrera excavació també es va trobar material ceràmic del segle X, reafirmant el període fundacional del castell, i que fins el moment no s'havia pogut datar.

El castell data del segle X, tal com s'ha pogut constatar a través de la ceràmica, malgrat que no hi hagi documentació escrita. Durant els segles XII i XIII va passar a ser propietat dels templers, tot i que abans, va ser propietat de la casa vescomtal dels Berguedà, i va ser on se suposa que el pare de Guillem de Berguedà va situar la seva residència permanent. A partir de llavors, amb el testament de Guillem de Berguedà, aquest es va donar en herència als templers, que hi van situar una comanda, que era de les poques que hi havia a la Catalunya Vella. Més endavant, hi va haver un arrendament per part dels hospitalers, amb un ús intensiu de l'edificació durant el segle XV, però un abandonament a durant els XVI i XVII. 
Arxivat a