El berguedà Èric Parcerisa esdevé hereu de Catalunya, i Oriol Riba i Mireia Roca, de la Catalunya Central

L'Ajuntament de Gironella assegura que farà un dinar d'homenatge i celebració

Redacció
28 de setembre del 2017
Actualitzat a les 14:39h

Acte del pubillatge a Santa Pau. Foto: AjGironella


El jove de la Valldan de Berga, Èric Parcerisa, ha estat proclamat hereu de Catalunya, de la mateixa manera que els gironellencs Oriol Riba i Mireia Roca han estat nomenats hereu i pubilla de la Catalunya Central. Així es va decidir aquest passat cap de setmana, a l'acte de proclamació que es va viure a Santa Pau, on també es va fer l'elecció de la resta de títols nacionals, després de les proves escrites i orals.

Per això, segons ha destacat l'Ajuntament de Gironella, estan molt orgullosos que el pubillatge berguedà i de Gironella agafi força a Catalunya. Concretament, el regidor de Cultura, Lluís Vall, ho ha considerat un "gran triomf", ja que la vila va fer una "aposta clara pel pubillatge" i ja s'està consolidant com un dels millors pobles de Catalunya en cuidar aquesta tradició.

Oriol Riba i Mireia Roca van ser els representants de Gironella l'any 2016 i es van acomiadar del títol municipal el passat 25 d'agost en un acte a la Plaça de la Vila, tot i que no van deixar el món del pubillatge ja que des del passat mes de maig Riba ja era el propietari de la faixa de primer fadrí de la Catalunya Central, i Roca, la segona dama.

Davant d'aquesta situació, l'Ajuntament de Gironella ha decidit homenatjar-los i celebrarà una recepció oficial a la nova pubilla i hereu de les comarques barcelonines 2017 aquest dissabte 30 de setembre, sota inscripció prèvia a l'ajuntament, per telèfon al 93 825 00 33 – 660 697 261 o per email a departamentcultura@gironella.cat.
 

El regidor Lluís Vall, nous, i antics hereus de Gironella van acompanyar a Oriol Riba i Mireia roca durant l’elecció de l’hereu i la pubilla de Catalunya Foto: AjGironella.

Arxivat a