La Fiscalia cita l'alcaldessa de Berga a declarar el 4 d'octubre

Montse Venturós ja va afirmar que no es personaria davant del Ministeri Fiscal

Redacció
22 de setembre del 2017
Actualitzat a les 9:11h
L'alcaldessa de Berga, Montse Venturós.
L'alcaldessa de Berga, Montse Venturós. | Pere Gendrau.
L'alcaldessa de Berga, Montse Venturós, ja ha rebut la citació de la Fiscalia per anar a declarar per haver donat suport al referèndum de l'1 d'octubre, segons han confirmat fonts del partit. La data fixada és tres dies després del referèndum, el 4 d'octubre. En la citació, el Minisetri Públic reclama l'enviament del decret de suport al referèndum signat per l'alcaldessa i altra documentació en relació a la convocatòria. La previsió és que la resta de citacions a declarar a batlles de la comarca arribin en els propers dies. 

No obstant això, Venturós ja va dir que aplicaria la desobediència davant de les ordres de la Fiscalia i que no aniria a declarar quan fos citada. Aquesta és la posició de l'alcaldessa, així com també la de la resta d'alcaldes de la CUP. En declaracions a NacióBerguedà,Venturós va demanar a la resta d'alcaldes citats a declarar que fessin el mateix que ella, i va afirmar que, en el seu cas, "assumiria" qualsevol detenció.

La CUP se sostenta en la llei del referèndum, encara que el Tribunal Constitucional l'hagi suspès i afirma, per tant, que els alcaldes no poden ser citats per una votació que compta amb un marc legal. Considera, a més, que el ministeri fiscal "no pot ordenar la detenció d'aquelles alcaldesses i alcaldes" que es neguin a comparèixer davant la citació. "Ordenant aquestes detencions sobrepassaria el seu límit competencial vulnerant els drets fonamentals, entre ells el de la llibertat", asseguren.
Arxivat a