L’Ajuntament de Berga promou mecanismes de participació ciutadana

Fins el 3 d'octubre es poden fer aportacions a determinades ordenances fiscals

Redacció
20 de setembre del 2017
Actualitzat a les 17:33h

Espai web de participació ciutadana a l'Ajuntament de Berga. Foto: AjBerga.


L’Ajuntament de Berga ha posat en marxa una nova iniciativa per promoure la participació dels veïns en la redacció de projectes normatius. Serà a través d’un nou apartat web anomenat “participació ciutadana en projectes normatius”, que està actiu des d’aquest dimarts al vespre, i que s’hi pot accedir a través de la pàgina web del consistori. 

Amb aquesta eina, la ciutadania pot consultar projectes normatius que estan en procés d’elaboració i revisió, així com eines per participar-hi. Entre les seves funcions més recents, per exemple, permet presentar aportacions a ordenances fiscals. Una de les principals eines de participació serà la consulta pública prèvia, amb la finalitat de conèixer les opinions i el posicionament de la ciutadania abans d’iniciar el procés de redacció dels projectes. En base a aquesta informació, els ciutadans poden fer les seves aportacions i propostes, a títol individual o en representació d’una organització o associació inscrita al Registre Municipal d’Entitats, presentant una instància genèrica a l’Ajuntament de Berga. 

Una vegada realitzada la consulta prèvia, es farà un informe de retorn que inclourà totes les aportacions i propostes rebudes, tractades de forma anònima, i es posarà en qüestió la seva incorporació al projecte. 

Àmbits de participació ciutadana

Un dels primer àmbits on s’aplicarà la participació ciutadana seran les ordenances fiscals. Fins el 3 d’octubre, totes les persones majors de 18 anys podran fer aportacions i suggeriments per modificar aquestes ordenances. Concretament, es tracta de la taxa per la prestació dels serveis d’intervenció administrativa en l’activitat dels ciutadans i les empreses a través del sotmetiment a prèvia llicència, comunicació prèvia o declaració responsable i pels controls posteriors a l’inici de l’activitat; de la taxa sobre l’ocupació de terrenys d’ús públic amb parades, barraques, casetes de venda, espectacles o atraccions situats en terrenys d’ús públic i indústries del carrer i ambulant; de la taxa en referència a les entrades de vehicles a través de les voreres i les reserves de via pública d’aparcament, càrrega i descàrrega de mercaderies de qualsevol mena, i de la taxa de clavegueram i connexions a la xarxa. 
Arxivat a