Convoquen concentracions a tot el Berguedà per protestar contra la repressió i donar suport a l'1-O

Partits i entitats civils citen la ciutadania a les 20.00 hores a la plaça de Sant Pere de Berga

Redacció
20 de setembre del 2017
Actualitzat a les 18:06h
La gran estelada que ha recorregut una de les puntes de la +
La gran estelada que ha recorregut una de les puntes de la + | ANC
Citant Vicent Andrés Estellés, l'Ajuntament de Berga ha convocat, aquest dimecres a les 20.00 hores, una concentració a la plaça de Sant Pere, per donar suport al Govern i protestar per les detencions de la Guàrdia Civil que s'han produït durant el matí. El cos militar ha iniciat, aquest dimecres, una macrooperació contra l'organització del referèndum que inclou, de moment, una dotzena de detencions d'alts càrrecs relacionades amb l'operatiu tecnològic i els webs del referèndum.

"No et limites a contemplar aquestes hores que ara vénen, baixa al carrer i participa. No podran res davant d'un poble unit, alegre i combatiu", cita el govern berguedà. 
 
Així mateix, s'han convocat altres mobilitzacions al Berguedà, com la de Gironella, la Pobla de Lillet, Guardiola de Berguedà, Bagà, Casserres, Avià, Puig-reig, Saldes o Cercs, segons ha pogut saber NacióBerguedà, per part de l'Assemblea Nacional Catalana o altres partits polítics. Unes concentracions, han recordat que serveixen per denunciar "l'estat de setge" que s'està patint, i per demostrar el "ple suport" a la Generalitat i "defensa de la democràcia". Aquestes es faran entre les 19.30 i les 20.30 hores, depenent del municipi

Desenes d'agents de la Guàrdia Civil han entrat a primera hora a les dependències del Departament d'Economia, situat a la Rambla Catalunya i a l'Institut Català de Finances, a la Gran Via; a més dels departaments de Governació, Exteriors (a Via Laietana) i Afers Socials de la Generalitat. D'altra banda, els agents també s'han personat a primera hora del matí al Centre de Telecomunicacions i Tecnologies de la Informació (CTTI) de la Generalitat.
 

Segueix tota la informació al minut a minut de NacióDigital