Diversos berguedans se sumen a la manifestació de Barcelona contra l'operació referèndum

L'ANC organitza cotxes des de Berga i fins a la capital de Catalunya

Redacció
20 de setembre del 2017
Actualitzat a les 12:40h
Un dels grups que ha baixat de Berga a Barcelona, per participar a la manifestació.
Un dels grups que ha baixat de Berga a Barcelona, per participar a la manifestació. | Cedida
Diversos grups de persones i cotxes particulars s'han desplaçat, aquest dimecres durant el matí, a Barcelona, a instàncies de partits polítics i entitats sobiranistes, després de les últimes detencions i escorcolls arran de l'operació del referèndum. 

Segons ha informat l'ANC de Berga, des de la capital del Berguedà s'han fet dues convocatòries. La primera, amb diversos cotxes que han sortit a les 10.30 hores, mentre que una segona, a les 12.00 del migdia, des de la Font del Ros. 
 

Manifestants de Berga a la manifestació d'aquest dimecres a Barcelona. Foto: Cedida


Per altra banda, al Berguedà ja s'han convocat, també, diferents concentracions davant d'Ajuntaments, com ara el que es farà a Berga a les 20.00 hores i a Bagà, a la mateixa hora davant del consistori.

La Guàrdia Civil ha iniciat aquest matí una macrooperació contra l'organització del referèndum. Desenes d'agents han entrat a primera hora a les dependències del Departament d'Economia, situat a la Rambla Catalunya i a l'Institut Català de Finances, a la Gran Via; a més dels departaments de Governació, Exteriors (a Via Laietana) i Afers Socials de la Generalitat. D'altra banda, els agents també s'han personat a primera hora del matí al Centre de Telecomunicacions i Tecnologies de la Informació (CTTI) de la Generalitat.