El PDeCAT es mostra ferm al Berguedà contra «l'estat de setge» declarat pel govern espanyol

El conseller de la Presidència, Jordi Turull, assegura que la ciutadania ha d'estar "tranquil·la" perquè està protegida per tota una sèrie de drets

19 de setembre del 2017
Actualitzat a les 21:35h
Acte del PDeCAT per demanar el si al referèndum.
Acte del PDeCAT per demanar el si al referèndum. | Aida Morales
El PDeCAT ha celebrat, aquest dimarts al vespre, seu acte central de campanya al Berguedà, per tal de demanar el "sí" al referèndum d'independència de Catalunya que es realitzarà el proper 1 d'octubre. Un acte encapçalat pel conseller de la Presidència, Jordi Turull, i que ha aconseguit omplir tots els seients del Pavelló de Suècia, amb la presència de militants, simpatitzants i persones vinculades o interessades en el procés.

"Ara ja molta gent està obrint els ulls", ha explicat el conseller, en declaracions als mitjans de comunicació. Una imatge de suport reiterada arreu de Catalunya, amb esdeveniments repartits per tot el país, en què les sales, els teatres i els pavellons queden petits. I és que, tal com ha dit, "ja no només està en joc la decisió" de Catalunya d'independitzar-se, sinó que l'escenari ha transcendit i la situació va molt més enllà: "La gent se sent convocada per fer prevaldre els valors de la democràcia".

Segons Turull, durant aquestes setmanes l'estat espanyol "ha declarat un estat de setge" a Catalunya, amb tota una vulneració de drets fonamentals de la ciutadania que, el que fan, és motivar la reacció de la gent a través d'actes pacífics com cançons, assentades, repartició de clavells o trobades, com la que s'ha viscut a Berga. De fet, l'acte del PDeCAT ha volgut començar en aquesta línea. Per això, ha sentenciat, "l'estat espanyol està desesperat", i davant de totes les traves que hi posi, ja sigui coartar la llibertat de reunió o la llibertat de premsa, els catalans "trobaran una solució".
 

Acte del PDeCAT per demanar el si al referèndum. Foto: Aida Morales


De fet, aquests són uns dels aspectes que han defensat el president del partit al Berguedà, Jordi Selga; el president de la Vagueria de la Catalunya Central; David Font, i el diputat al Parlament, Antoni Balasch, que han denunciat la reacció del govern espanyol, tot utilitzant diferents mecanismes que envaeixen els valors de la democràcia.

"Ara només depenem de nosaltres mateixos i hem de ser exigents", ha afirmat Turull. Per això, ha dit, la participació de la ciutadania serà "molt important" al referèndum. A més, el conseller de la Presidència també ha enviat un missatge de tranquil·litat: "La gent ha d'estar la mar de tranquil·la perquè estem protegits per una sèrie de drets, malgrat que se'ls saltin a la desesperada".
Arxivat a