El descompte del Túnel del Cadí ja es pot tramitar en línia

El Consell Comarcal del Berguedà ja ha tramitat el descompte a més de 13.000 persones

Redacció
17 de setembre del 2017
Actualitzat a la 13:07h

Entrada al túnel del Cadí. Foto: ACN


Els ciutadans residents al Berguedà que gaudeixen, des del 2012, de la gratuïtat del peatge del Túnel del Cadí ja poden tramitar, en línia, aquest avantatge. Ho ha informat el Consell Comarcal del Berguedà, amb l'objectiu de facilitar i evitar desplaçaments obligatoris cap a les oficines comarcals per fer aquest descompte, del qual se'n beneficien, també, els ciutadans de la Cerdanya i l'Alt Urgell. 

Fins a dia d'avui, han indicat, més de 13.000 persones ja han fet la tramitació d'aquest tràmit a la comarca. Concretament, a 30 de juny de 2017, el Consell Comarcal del Berguedà va tramitar l’alta a 13.103 usuaris, dels quals 5.164 són de Berga, 1.499 són de Gironella, 1.176 de Puig-reig i 1.099 de Bagà.

Amb aquest nou pas, el Consell vol implicar i familiaritzar la ciutadania amb l'administració electrònica, que permet guanyar en comoditat i servei. Per fer-ne ús, han especificat, es pot consultar l’apartat “Descompte Túnel del Cadí” on estan explicats els passos a seguir. Existeixen diverses opcions per signar digitalment. Una d’elles és l’idcat, que el mateix Consell tramita gratuïtament per tots els ciutadans i que garanteix tota comunicació amb les administracions públiques o altres tràmits amb absoluta seguretat.

Aquest descompte s'ha de renovar, obligatòriament, cada 3 anys des de la última petició, així com també notificar qualsevol canvi de targeta bancària. De fet, fins de l’1 de gener al 30 d’agost d’enguany, al Consell Comarcal s’hi han fet 8.473 tràmits, comptant altes, renovacions, canvis de targeta i baixes. Si el descompte ha caducat, ha existit alguna variació en les dades o és una alta nova es recomana fer-ho presencialment.