L'oposició de Bagà lamenta que l'alcalde posi «entrebancs» al referèndum i exigeix un «sí» explícit

Pep Llamas considera "inadmisible" que no es signi el decret de cessió dels locals, i assegura que això "desobeeix" el mandat del ple

Redacció
09 de setembre del 2017
Actualitzat a les 14:27h
El cap de l'oposició a Bagà, Pep Llamas
El cap de l'oposició a Bagà, Pep Llamas | Aida Morales
El cap de l'oposició a Bagà, el convergent Pep Llamas, ha lamentat, a través d'un comunicat, la postura de l'alcalde de la vila, Nicolás Viso, respecte del referèndum. Segons ha afirmat, és "inadmissible" que el batlle hagi decidit no firmar el decret en què es demana el suport municipal al referèndum de l'1 d'octubre, amb la cessió dels locals electorals, i afirma que la decisió de Viso "desobeeix" el mandat del ple. 

En declaracions a NacióBerguedà, l'alcalde de Bagà va afirmar que no enviaria cap decret signat per Alcaldia al Govern català, sinó que li faria arribar la moció que tots els grups municipals van votar, on consta la cessió d'equipaments públics municipals pel referèndum, sempre que hi hagi un marc legal i es compleixi la normativa vigent. Pel cap de l'oposició, "no és acceptable" que es respongui a la petició del Govern així, i exigeix a Viso que contesti amb un "sí" o amb un "no": "Així és quelcom fàcil i elegant, una resposta concreta a una pregunta concreta". 

"Això és greu, però més greu em sembla que essent un dels alcaldes que més fàcil tenia fer-ho, ja que podia argumentar el mandat plenari, és a dir, la voluntat popular, no ho fa, anteposant les ordres rebudes del PSOE", ha criticat, tot lamentat que Viso segueixi el "mandat polític" abans que el del propi poble.

A més, Llamas afirma que "no és democràtic" que no es deixi expressar la voluntat d'un poble mitjançant una consulta, i indica que, tant els que voten que sí, com els que volen fer-ho en sentit negatiu, tenen el "dret universal" a poder-ho fer. En aquest punt, li demana a Viso que no posi "entrebancs" al referèndum i li recorda que, si hi ha mandat plenari, aquest s'ha de complir.