Una cercavila, una botifarrada, una caminada, Pàtria i un acte polític ompliran la vigília de l'11-S a Puig-reig

L'Ajuntament de Puig-reig i l'ANC consideren important aprofitar el cap de setmana llarg de la Diada Nacional de Catalunya

06 de setembre del 2017
Actualitzat a les 18:18h
Roda de premsa dels actes del 10 i 11 de setembre a Puig-reig.
Roda de premsa dels actes del 10 i 11 de setembre a Puig-reig. | Aida Morales
Puig-reig té previst aprofitar al màxim el cap de setmana previ a l'11 de setembre, Diada Nacional de Catalunya. Per això, des de l'Ajuntament del poble, i de manera conjunta amb l'ANC de Puig-reig, s'han organitzat tot un seguit d'activitats el 10 i 11 de setembre, per tal de posar de manifest el moment històric que, segons ha afirmat el regidor de Cultura, Jesús Subirats, està vivint Catalunya. 

"Creiem que és un any molt significatiu", ha declarat a la roda de premsa d'aquest dimecres. Segons ell, la Diada d'enguany s'ha de celebrar de manera significativa, ja que el procés que aquí comença, s'allargarà fins el proper 1 d'octubre, quan es pretenen assolir nivells de democràcia plena. 

En aquest punt, ha afegit la membre de l'ANC de Puig-reig Mireia Canal, s'ha organitzat una cercavila per tot el poble el diumenge 10 de setembre a les 19.00 hores a la plaça Nova que tindrà música, gegants i nans, així com una botifarrada a les 20.30 hores, on es llegirà el manifest polític de l'11 de setembre. A continuació, ha relatat, es projectarà la pel·lícula Pàtria, que va ser gravada en diversos indrets de Puig-reig i amb la col·laboració dels templers del poble i, finalment, es pujarà al turó de la Senyera, on es farà una lectura de poemes. 

El punt de trobada de l'endemà serà, a les 11.00 del matí, al monòlit, per tal de sortir amb els tres busos de l'ANC, tres quarts d'hora després. 

Una pel·lícula de llibertat

La projecció de la pel·lícula Pàtria serà un dels actes importants de la prèvia de l'11 de setembre. De fet, ha explicat Alba López, actriu i productora de la pel·lícula, aquest film té una bona vinculació amb el poble, ja que conté diverses gravacions del poble, i va rebre una important implicació de l'Associació de Templers de Puig-reig. 

En aquest punt el membre de l'entitat Eudald Serra ha afirmat que els va fer "molta il·lusió" participar, a que treu a la llum actius importants de la vila i del Berguedà, que és un dels objectius de l'associació: "Nosaltres intentem fomentar i divulgar el patrimoni històric que tenim, a vegades, una mica oblidat". 

El fet de poder-la projectar aquí, doncs, esdevé un deure complert, ja que és una manera d'agrair la implicació local que va tenir, i el fet de fer-ho en el marc de la Diada, encaixa amb el discurs de llibertat: "Pàtria no és una pel·lícula independentista, però sí que parla de llibertat". 
Arxivat a