El Consell Comarcal desplega el Servei de Primera Acollida per als immigrants del Berguedà

El servei també s'oferirà, a partir d'aquest setembre, a Gironella

Redacció
06 de setembre del 2017
Actualitzat a les 10:21h
Una nena refugiada, somrient.
Una nena refugiada, somrient. | Sergi Cámara
L'àrea de Polítiques migratòries del Consell Comarcal del Berguedà ha desplegat, en primera fase, el Servei de Primera Acollida, per tal d'ampliar el catàleg de serveis de l'ens, als municipis de la comarca. En aquest s'ofereixen tot un conjunt d'accions i recursos que responen a les necessitats inicials de formació i informació de les persones immigrades, com les sol·licituds d'asil, refugiats o persones retornades. 

Segons han informat, aquest servei tindrà caràcter itinerant, i a partir del setembre també s'oferirà a Gironella, en tant que municipi amb presència notable de població immigrada. S'inicia amb una entrevista i un acompanyament a la formació en llengua, societat i formació laboral, i conclourà amb l'obtenció del Certificat d'Acollida, útil en processos d'estrangeria com ara l'arrelament social, la modificació o la renovació d’autoritzacions de residència. 

Les persones que hi vulguin accedir poden contactar directament amb l’ajuntament on estan empadronats i el tècnic comarcal s’hi desplaçarà.