Quatre artistes prenen el Konvent per transformar-lo en un espai d'art furtiu

L'associació cultural obre les portes als "intrusos" per donar una nova visió de l'espai | La inauguració de l'exposició serà dissabte a les 19.00 hores, amb un concert de flamenc a les 20.00

31 d'agost del 2017
Actualitzat a les 12:41h
Casa Tomada al Konvent
Casa Tomada al Konvent | Konvent
El centre d'art contemporani Konvent de Cal Rosal es torna a reinventar aquest setembre, amb una nova proposta de festival que deixarà l'espai a mans de quatre artistes que el transformaran durant els propers 30 dies. L'art, doncs, es tornarà a ocupar de l'espai, transformant-lo de manera furtiva, sense límits ni barreres creatives. Un "experiment", han destacat des de l'associació cultural, que dirigiran Nathalie Rey, DeGalingo, José Luis Tercero i Ricardo Portero, sota el títol "Casa tomada", tot agafant com a inspiració el primer llibre de contes de l'escriptor argentí Julio Cortázar, Bestiario, escrit el 1951. 

L'espai de les monges, doncs, anirà assumint paral·lelismes amb el conte i, de la mateixa manera que els dos germans s'ocupaven i ocupaven la gran mansió de Buenos Aires, els artistes seran els nous intrusos. Mica en mica, i en companyia de la resta d'espontanis que ompliran el Konvent d'art durant el setembre, les diferents estances s'aniran omplint de treballs, obsessions, somnis, pors, records i objectes que trepitjaran la fotografia, les instal·lacions, l'escultura, els objets trouvés o la pintura. 

En paraules del Konvent, "intrusos a la gran mansió com espectres del passat", de la mateixa manera que encara avui es palpen els anys d'aquest edifici, en una "atmosfera de religiositat, pertorbada per l'ocupació d'éssers estranys encara quotidians". En conjunt, un espai laberíntic, ple de misteri i possibilitats de donar via lliure a la imaginació. 

L'exposició es podrà visitar durant tot el mes de setembre, de divendres a diumenge, i la inauguració serà dissabte 2 de setembre a les 19.00 hores. A més, i acompanyant l'obertura de l'espai, a les 20.00 hores es podrà gaudir del concert de flamenc d'Ana Brenes i Marc López, que faran vibrar amb veu i guitarra el conjunt de l'espai. 
Arxivat a