El mosquit tigre s'expandeix pel Berguedà després de l'estiu

Diverses observacions oficials confirmen la presència d'aquest insecte a Berga, Olvan i Cal Rosal

Redacció
27 d'agost del 2017
Actualitzat a les 8:30h
El mosquit tigre (Aedes albopictus).
El mosquit tigre (Aedes albopictus).

Exemplar de mosquit tigre. Font: Flickr, Calafellvalo.


La presència del mosquit tigre s'ha fet evident al Berguedà durant aquest estiu, si més no, a la part centre i sud de la comarca, amb un total de 28 exemplars identificats i documentats per experts. Aquestes són les dades que recullen científics i entomòlegs del projecte Atrapa el Tigre que, des del 2014, ha realitzat diverses observacions a la comarca. 

La presència del mosquit tigre ja es va fer pal·lesa amb un total de catorze exemplars documentats a Berga l'any 2014. No obstant això, actualment aquest nombre ha anat augmentant fins als 19 exemplars documentats a la capital del berguedà. A aquests, s'hi han de sumar vuit exemplars observats a Olvan, tres dels quals identificats a la carretera C-62, al costat del camp de Cal Mallol i el Polígon Industrial de Cantallops, i un exemplar més a Cal Rosal, en total, doncs, 28 mosquits. 

Segons els experts, aquestes dades són orientatives, ja que permeten veure quina és l'expansió de l'insecte. Al Berguedà, però, la seva presència és relativa i, pel que fa a la zona nord, tot i que possiblement n'hi ha, no se n'han trobat durant les darreres observacions.

En aquest sentit, un dels punts a favor del Berguedà podrien ser les moderades temperatures i la manca d'humitat, elements que frenen la reproducció d'aquest tipus d'insectes.