Bagà promociona el senderisme a través de 9 itineraris

La iniciativa neix sota el lema "Tria quin Bagà vols viure"

Redacció
14 d'agost del 2017
Actualitzat a les 8:35h
Via Nicolau,  a Bagà
Via Nicolau, a Bagà | Turisme Bagà
Bagà té un reconegut encant turístic i és destí de visitants i amants del senderisme i la muntanya. Per aquest motiu, l'oficina de turisme de la vila ha engegat la campanya "Tria quin Bagà vols viure" per tal de potenciar encara més l'atractiu natural i paisatgístic de la zona.

En concret, Turisme Bagà proposa una sèrie de rutes de muntanya per fer amb amics o família durant aquest estiu. Alguns dels itineraris proposats requereixen una preparació, ja que són rutes que passen per terrenys força exigents, amb pujades i forts pendents, com ara les Penyes Altes de Moixeró, la muntanya més alta de la Serra del Moixeró. 

La iniciativa proposa rutes emblemàtiques com el Camí dels Bons Homes, un itinerari turístic transpirinenc d’aproximadament 200 km que s’estén des del Santuari de Queralt (Berga) al Castell de Montsegur (Arièja, França). Un recorregut que no només es pot fer a peu, sinó també a cavall o amb BTT. Una altra proposta és el Refugi el Rebost- Tossa d’Alp- Refugi Niu d’Àliga o la travessa Cavalls del vent, un itinerari dividit en 8 etapes entre els refugis del Parc Natural del Cadí-Moixeró. Dins dels recorreguts de major duresa també hi consten antics itineraris amb una història al darrere com La Ruta dels Contrabandistes o la Ruta de l’Ermità. 

La campanya però, també promociona rutes més lleugeres que requereixen un menor esforç físic i que es poden fer amb tota la família. Destaquen la Via Nicolau, una via construïda a principis del segle XX per tal de transportar fusta des de Gisclareny fins a Guardiola de Berguedà; els Empedrats, una ruta circular pels voltants de Bagà, o l'intinerari de Bagà a St. Joan d’Avellanet.