La Pobla de Lillet torna al 1714 amb una nova partida vivent d'escacs

'open internacional d'escacs torna a guanyar múscul amb més de 100 inscrits

Redacció
05 d'agost del 2017

Partida Vivent d'Escacs de la Pobla de Lillet Foto: NacióBerguedà


Els escacs tornen aquest cap de setmana a la Pobla de Lillet, en forma d'una nova partida vivent de gran format, que es representarà per 17a vegada a la plaça de l'Ajuntament del poble. Serà aquest diumenge a partir de les 22.00 hores, amb una ambientació similar a la dels dos últims anys, en què es recrearà l'escenari de 1714. 

Una batalla que tornarà a ser inèdita, ha explicat a NacióBerguedà l'alcalde de la Pobla, Vicenç Linares, inspirada o bé adaptada de grans partides històriques, en què blanques i negres s'enfrontaran i donaran vida a cavalls, alfils, torres, reis, peons i reines. Aquesta fa setmanes que s'està assajant al poble, amb la implicació de veïns, tot i que també estiuejants. 

Enguany, ha lamentat Linares, no s'hi podrà donar el gir en l'àmbit de vestuari i ambientació que es tenia previst, tot i que aquest es presentarà l'any que ve, amb més temps i dedicació. La recreació, pero, comptarà amb la participació d'una seixantena de persones, que des de fa setmanes ultimen els detalls. 

Així mateix, s'espera que la partida pugui ser gaudida per més d'un centenar de persones, que podran adquirir les entrades el mateix diumenge a les 18.00 hores davant de l'Ajuntament. Segons Linares, la partida vivent d'escacs acostuma a atraure diversa gent del poble, tot i que també turistes i, cada vegada més, gent dels pobles veïns: "És un acte consolidat de l'estiu, i tot i les dificultats i penúries perquè molta gent està de vacances, sempre ens en sortim amb èxit". 

D'altra banda, el municipi també està acollint, durant tota la setmana, l'Open d'Escacs. El torneig, organitzat pel Club Escacs Lillet, compta amb la presència de diversos mestres d'escacs vinguts d'arreu del món, entre els quals el gran mestre Karen Movsziszian, que va realitzar tot sol una sessió de simultànies. Enguany, l'open internacional ha tornat a guanyar múscul, amb més de 100 inscrits, un nombre que no s'assolia des de fa anys, i que aporta dades esperançadores sobre el seu futur.