Contextualitzem

Joan Torres
01 d'agost del 2017
Actualitzat el 02 d'agost a les 11:55h
Crec honestament que ens hem de felicitar tots ( tots i totes els berguedans i les berguedanes). 

Les declaracions d’ahir 31 de Juliol del Conseller Comín, no son altre cosa que la resposta del Departament de Salut a tota una comarca. Aquesta resposta té el seu origen en la Plataforma en Defensa de la Sanitat Pública del Berguedà constituïda al 2014, (pels que ho desconeixien, aquest que subscriu, era aleshores President del Comitè d’Empresa de l’hospital i membre actiu de la Plataforma). Val a dir que es va fer una feina ingent, intensa, no exempta de molts frecs entre nosaltres i amb el Departament de Salut; reunions i reunions a totes  bandes.

CiU (ara Pdcat) apostava obertament per una Fundació Privada que gestionés el futur del nostre hospital, per la seva banda la CUP defensava com a proposta estrella la creació d’una cooperativa de treballadors (amb tots els inconvenients i problemes que aquesta comportava pels treballadors del centre). La resta de la Plataforma volíem, sí, volíem repeteixo, insistíem que el Departament de Salut es fes càrrec del centre per la via d’una empresa pública, que preservés el caràcter públic pel que fa l’assistència sanitària a les persones (nosaltres pensàvem que no podia haver una altre fórmula que la de empresa pública gestionada pel Departament, donat que la sanitat es competència exclusiva de la Generalitat i no dels Ajuntaments).

Se’n desprèn de les declaracions del Conseller ahir, que tindrem un any de coll per poder negociar algunes coses, però també se’n desprèn que hi haurà dues que seran innegociables:

1.- La titularitat pública 100% de la nova gestora
2.- La dèbil i simbòlica representació que li quedarà al territori, versus poder decidir nosaltres des de el territori quines polítiques sanitàries oferim al nostres veïns i veïnes. Ja que dins del Consell d’administració només i haurà dues cadires que s’ocuparan amb persones de la comarca.

Només em resta dir que aquesta ingent feina feta en els últims nou mesos, no hagués estat possible de cap de les maneres sense la implicació i la responsabilitat de tots els treballadors del centre ( en especial del CE) i de tots i cadascun dels patrons de la mal anomenada Fundació

Joan Torres, regidor d'ICV a l'Ajuntament de Berga


Si vols enviar alguna carta del lector a NacióBerguedà, ho pots fer a redaccio@naciobergueda.cat, seguint criteris ètics i de respecte cap a les persones