El Concurs d'Idees Emprenedores del Berguedà augmenta el valor dels premis i repartirà 15.000 euros

Els projectes superaran els 100 en la 6a edició del concurs | S'incorpora un major feed-back entre els jurat i els participants, per conèixer els punts dèbils i forts dels projectes

01 d'agost del 2017
Actualitzat a les 14:31h
El director de l'àrea de negoci de La Caixa a Berguedà i Pirineus, Jordi Porta; el president de l'ADBerguedà i del CCBerguedà, David Font, i el director de l'Oficina de La Caixa de Berga, Joan Alberch
El director de l'àrea de negoci de La Caixa a Berguedà i Pirineus, Jordi Porta; el president de l'ADBerguedà i del CCBerguedà, David Font, i el director de l'Oficina de La Caixa de Berga, Joan Alberch | Aida Morales
El Concurs d'Idees Emprenedores del Berguedà arriba, enguany, a la seva sisena edició, amb novetats que pretenen consolidar-lo i continuar incentivant l'emprenedoria a la comarca. Segons han anunciat aquest dimarts en una roda de premsa, el concurs augmenta el valor del primer i segon premi emprenedor, i reparteix més de 15.000 euros als millors projectes.

Tal com ha explicat el president de l'Agència de Desenvolupament del Berguedà (ADBerguedà), David Font, una de les principals novetats és que el primer premi passarà a rebre una aportació econòmica de 1.500 euros (en comptes de 1.000), i que el segon ascendirà de 700 a 1.000 euros. Això és gràcies a l'aportació de 3.500 euros de l'Obra Social "la Caixa" que, segons ha defensat el director d'àrea de negoci al Berguedà, Jordi Porta, vol seguir apostant per fomentar l'emprenedoria i l'economia d'aquest territori. 

"Aquest projecte ja està consolidat i és referent en una comarca molt viva", ha declarat Porta. No obstant això, ha prosseguit Font, la voluntat de l'ADBerguedà és que continuï creixent, superant als 100 participants, i podent seguir incrementant la quantia econòmica. De fet, en l'anterior edició s'hi van presentar 17 projectes, un nombre de propostes que confirma la voluntat emprenedora de la comarca, ja des de les primeres edats. 

I és que aquesta iniciativa, ha precisat Font, s'emmarca dins del treball de l'Agència per continuar sensibilitzant, fomentant i impulsant l'emprenedoria i la creació d'empreses al Berguedà, com a "projecte estratègic de comarca". En aquest sentit, ha recordat, també hi ha el programa Cultura Emprenedora a l'Escola, el Programa EJE als instituts i altres accions com l'Escola d'Estiu d'Emprenedors, que ha finalitzat recentment la seva 9a edició. 
 

Roda de premsa del Concurs d'Idees Emprenedores del Berguedà. Foto: Aida Morales


Emprenedors i idees

Com en altres edicions, el concurs es divideix en dues categories. La primera és un únic premi a la millor idea, que està valorat en 1.500 euros, i que té 300 euros en metàl·lic i 1.200 valorats en diversos serveis que ofereixen empreses col·laboradores. 

Per altra banda, hi ha els tres premis emprenedors. El primer està valorat amb 1.500 euros en metàl·lic i 5.100 euros en serveis; el segon, en 1.000 euros en metàl·lic i 3.000 euros en serveis, i el tercer en 400 euros en metàl·lic i 2.850 euros en serveis.

En aquest punt, hi ha set entitats col·laboradores i 16 empreses que ofereixen productes. Aquestes són la Cambra de Comerç de Barcelona, l'Associació Comarcal d'Empresaris del Berguedà, la Fundació Universitària del Bages, l'Associació Independent de Joves Empresaris de Catalunya, la Confederació de Treballadors Autònoms de Catalunya, l'Associació pel Desenvolupament Rural de la Catalunya Central, i l'Associació d'Hosteleria i Turisme del Berguedà, a banda d'empreses com Inforber, el Regió7, Moi Acció, les gestories Plana, Plana Bagà, F.Fernàndez Cabra SLP, Pujol i Josep Maria Casals, les assessories Puig-reig, Guitart, Coma, Serarols&Associats i Miquel Garriga, Montraveta & Hernández Associats, l'assessorament personalitzat de Pimes Jordi Fontquerni i Agroxarxa.


Feed-back amb el jurat

Com a novetat d'enguany, ha exposat Font, també s'ha inclòs un millor feed-back entre els participants i els membres del jurat. D'aquesta manera, els emprenedors podran conèixer quins són els elements que millor s'han puntuat, per conèixer els punts forts i dèbils del resultat de l'emprenedoria. 
 

Consulta la documentació i les bases per a participar