Bagà amplia la programació de la Festa Major i posa èmfasi en els actes nocturns

Els actes comencen aquest divendres 28 de juliol i s'allargaran fins el dijous 3 d'agost

Redacció
28 de juliol del 2017
Actualitzat a la 13:30h

Bagà Foto: Turisme Bagà


La Festa Major de Bagà, una de les més participades de l'Alt Berguedà, engega aquest cap de setmana amb activitats per a totes les edats, i una contundent aposta pels actes nocturns. Una proposta que dóna el tret de sortida aquest divendres 28 de juliol i que s'allargarà fins dimecres 2 d'agost, amb una programació completa, variada i amb moltes novetats, segons ha informat l'Ajuntament. 

L'inici de la festa serà aquest divendres 28 de juliol a les 20.00 hores, amb el cantant, guitarrista i humorista Quim Vila com a pregoner. Posteriorment, a les 22.00 hores a la plaça Porxada, es farà el concert de festa major amb les bandes Pikot Negre, grup musical de punk-rock de l’Alt Berguedà; Tribut a Obrint Pas, format per 9 músics que pretenen mantenir ben viu el record del grup valencià, i Diluvi, un grup de música de folk modern que fusiona diversos estils musicals, com cúmbia, reggae, rumba, folk i música tradicional o d’arrel valenciana.

L’endemà, el dissabte 29 de juliol, el dia s'omplirà de tot un conjunt de propostes variades. Al matí serà el torn de les activitat esportives, amb el 44è Torneig de Tenis Taula i, a la tarda, Tir al plat. També hi tindran lloc les activitats tradicionals, amb una cercavila de geganters i grallers a les 17.00 hores i, dues hores després al Pavelló Municipal, el concert de Festa Major de la Chatta Orquestra, una formació d’onze intèrprets amb un repertori per a tots els públics, que amenitzaran el ball de Festa Major. A partir de les 23.00 hores, els més joves podran allargar i seguir de festa fins sortir el sol amb la sessió disco dels Xandris Brothers Djs.

El matí de diumenge 30 de juliol estarà protagonitzat per l’esport i la tradició. A les 9.00, els més matiners i esportistes podran participar en la XXVI Cursa popular, organitzada pels Amics de l’Atletisme de Bagà. I a les 13.00 hores, les sardanes ompliran la plaça Porxada de la mà de la Cobla Ciutat de Manresa. Al vespre, a les 18.00 hores, els més menuts podran gaudir de l'espectacle de titelles "Rita, la rínxols i els 3 ossos". Finalment, la jornada de diumenge clourà a les 22.00 hores amb el recital de l’Esbart Cadí i els seus balls tradicionals.

Després del cap de setmana, la festa encara continuarà. Dilluns 31 de juliol al matí es podran veure, des de la plaça Porxada, diferents trucs de barret i vareta amb el Taller de Màgia. A les 18.00, a més, els més petits podran gaudir amb l’animació infantil a càrrec de Kids Party. Finalment, el darrer acte de dilluns serà la II Caminada Nocturna amb sortida i arribada a la plaça Porxada. L’endemà, tothom qui ho vulgui podrà carregar una mica d’adrenalina i fer esport al Rocòdrom de Happy Ludic i, a les 17.00 hores, la Festa de l’escuma, organitzada pel Grup Parèntesis, serà la que omplirà Bagà de festa i xerinola. Per acabar el dia, a més, s'ha organitzat una sessió de cinema al carrer amb la projecció de la pel·lícula infantil "Vaiana".

El penúltim dia de festa, el dimecres 2 d’agost s’iniciarà amb un espectacle de màgia infantil de Raul Black a la Plaça Porxada. Seguidament, a les 20.00 hores tindrà lloc el concert del grup Xarop de Nit al Pavelló Municipal i, a continuació, sopar popular i sessió de festa i disco amb Xarop de Nit i Xandris Djs.

Finalment, dijous 3 d’agost serà el darrer dia de Festa Major i clourà amb una missa solemne a les 12.00 a l’Església de Sant Esteve, sardanes de la Cobla la Principal de Berga a la plaça Porxada i una doble sessió de festa de l’escuma + xeringada, la primera a les 20.00 hores i la segona a les 22.00. A més, a banda dels actes centrals, durant aquests dies també tindran lloc activitats paral·leles com el VIII Torneig de Tennis de Festa Major, del 17 de juliol al 3 d’agost; la inauguració de l’exposició i presentació del llibre 
"Recordant el cine amateur de Bagà", projecció de pel·lícules al Parc Natural del Cadí Moixeró i l’Exposició col·lectiva d’olis i aquarel·les al Taller d’Art.