ERC alerta que la piscina del Tossalet tancarà al setembre i recorda que una vintena de treballadors aniran al carrer

Els republicans demanen que la CUP doni resposta i negociï un calendari "clar i per escrit" amb la Federació Catalana de Natació

Redacció
25 de juliol del 2017
Actualitzat a les 18:30h
Piscina del Tossalet.
Piscina del Tossalet. | Ajuntament de Berga
ERC de Berga ha tornat a posar en alerta sobre la situació de la piscina municipal del Tossalet. Tal com ha recordat, i si no es fa res, la Federació Catalana de Natació ha anunciat que al mes de setembre deixarà de donar servei a la ciutat, de manera que Berga es quedarà sense piscina coberta. Aquesta situació, però, s'accentua encara més, tenint en compte la situació laboral en què quedaran una vintena de treballadors d'aquesta instal·lació que, a hores d'ara, "encara no saben quin serà el seu futur". 

"Cal que l'Ajuntament es pronunciï. Cal que respongui a moltes de les preguntes que es fan els ciutadans i els treballadors", ha exigit Esquerra. En aquest punt, els republicans consideren que el "mutisme" de l'equip de govern de la CUP és "escandalós", i recorden que fa "temps" que la Federació vol deixar la gestió de la piscina coberta: "Ho han anat dient fa anys, però fins ara cap dels dos equips de govern no ha trobat una solució". 

De fet, ha indicat ERC, la Federació ha dit clarament que al setembre no donarà servei i, en aquest camí, ha aprovat fer un Expedient de Regulació d'Ocupació de suspensió de servei per sis mesos. Davant d'aquesta situació, Esquerra afirma que la ciutat de Berga ja va "molt tard" i, per tant, cal trobar una solució i saber, ben bé, quina és la postura de la CUP davant de tot això. "Vol mantenir obertes les instal·lacions del Tossalet? Vol gestionar directament la piscina o vol treure-la a concurs públic? Es mantindran els llocs de treball?", es pregunta ERC, tot recordant que, de totes aquestes decisions, "en depenen 20 famílies de Berga". 

Segons els republicans, doncs, "calen respostes, calen compromisos, calen decisions i, per sobre de tot, cal un govern que sigui capaç d'apuntalar el present", així com "el futur amb ambició". Per això, encoratgen la CUP a fer públic el seu posicionament i insten l'equip de govern a negociar amb la Federació un calendari clar, per escrit i amb obligació de complir-lo, per tal que la concessionària reconsideri la seva posició de deixar de prestar el servei: "La seva voluntat sempre ha sigut la de ser un servei a la ciutadania de Berga i, per tant, creiem que no volen deixar de fer-ho. Tanmateix, és evident que se'ls ha de donar garanties". 
Arxivat a