Berga acollirà la primera escola d'alpí en línia de Catalunya, i campionats catalans i espanyols

El 30 de juliol se celebrarà a la capital del Berguedà el 2n Trofeu May Luengo, la Lliga Catalana i la Copa d'Espanya d'alpí inline | L'escola se situarà a la zona dels 40 pilans

25 de juliol del 2017
Actualitzat a les 16:45h
El membre de la Federació Catalana de Patinatge i del May Luengo Club, Eduard Coronado, i el tècnic d'Esports de l'Ajuntament de Berga, Josep Alberich
El membre de la Federació Catalana de Patinatge i del May Luengo Club, Eduard Coronado, i el tècnic d'Esports de l'Ajuntament de Berga, Josep Alberich | Aida Morales.
Berga avança a passes de gegant, com a referent català en l'àmbit del patinatge alpí en línia. Ja l'any passat, la ciutat va acollir el primer Trofeu May Luengo Berguedà, i enguany, vist l'èxit de la primera edició, tornarà a ser l'epicentre de la 2a fase de la Lliga Catalana, i de la 3a fase de la Copa d'Espanya. Tot això, a més, amb la vista posada en un repte molt més gran, segons han informat aquest dimarts en una roda de premsa. La capital del Berguedà vol crear, també, la primera escola d'alpí inline de Catalunya, un centre que ajudi a eixamplar la base d'aquest esport, des dels valors de la igualtat i la competitivitat més sana. 

Aquestes són les dues novetats que ha posat sobre la taula Eduard Coronado, membre del May Luengo Esquí Club i del comitè d'alpí de la Federació Catalana de Patinatge. Segons ha explicat, conjuntament amb l'Ajuntament de Berga s'ha apostat per tornar a acollir competicions de gran nivell el proper diumenge 30 de juliol (amb entrenaments dissabte 29), i també s'estan posant les bases de la futura escola, que preveu obrir al setembre. 

Pel que fa a les competicions, es faran al passeig de la Pau, com l'any passat. Un carrer, ha dit, amb unes condicions òptimes per acollir, també, campionats d'àmbit internacional, el proper pas que es vol donar en els pròxims anys. I és que aquesta zona, ha precisat, té uns valors que permeten practicar aquest esport a la perfecció, amb uns 260 metres de pista, un desnivell d'entre el 8 i el 20%, i l'al·licient d'estar al centre de la ciutat. 

Aquest darrer aspecte, de fet, va ser un dels que més va agradar als participants i clubs d'arreu de l'estat espanyol l'any passat, ja que va permetre aplegar un nombrós públic al voltant de la pista. Els entrenaments de dissabte seran entre les 16.00 i les 19.00 hores, mentre que els de diumenge seran entre les 9.00 i les 13.00 hores, amb tres mànigues i un eslàlom. A més, també es farà la classificació absoluta per a la selecció espanyola. 

En conjunt, ha afegit Coronado, s'esperen uns 65 corredors a partir de 8 anys i fins a categoria sènior. Molts d'ells provinents de Catalunya, tot i que també d'Astúries, Andalusia, Castella i Lleó o Extremadura. En cas que finalment Berga també pogués acollir una copa del món, es podria parlar de més de 300 corredors, a banda de familiars i acompanyants, una important fita esportiva, tot i que també turística i econòmica per a la comarca del Berguedà. 

Retornar el carrer als joves

Amb l'escola d'alpí en línia, un dels objectius principals és retornar el carrer als joves. De fet, aquest és un dels valors d'aquest esport, ja que no es necessiten grans infraestructures per practicar-lo. Actualment, la zona on s'està valorant poder fer el circuit d'entranament és la dels 40 pilans, entre els carrers Vallcebre, Gósol i Saldes, amb sortides puntuals al Parc del Lledó. En aquesta zona, ha explicat Coronado, on ho hi ha gaire trànsit i no viuen gaires persones, hi hauria les mínimes afectacions i la màxima seguretat. 

A banda, ha remarcat el membre del May Luengo Club, l'alpí en línia és una disciplina "divertida", que "empodera la canalla" i que no separa entre gèneres, ja que tothom el practica per igual. La voluntat de l'escola, però, no seria la competició, com en el cas dels diversos clubs que hi ha a Catalunya, sinó que els joves tinguin "noves activitats" i que s'assoleixin "hàbits saludables". 

Més enllà d'aquí, i si hi ha persones que volen competir, es farà el possible per fer-ho, tenint també en compte que el 50% de la Selecció Espanyola està formada per catalans, i que el 2019 se celebraran els World Roller Games a Barcelona, amb més de 4.000 atletes. 

Berga dins del mapa esportiu

Segons el tècnic d'Esports, Josep Alberich, que Berga organitzi diversos trofeus és important per situar-la en el "mapa esportiu", ja que això comporta altres beneficis per la ciutat i la comarca. 
 

El membre de la Federació Catalana de Patinatge i del May Luengo Club, Eduard Coronado, i el tècnic d'Esports de l'Ajuntament de Berga, Josep Alberich Foto: Aida Morales


A més, ha valorat positivament l'alpí en línia, sobretot, en un territori marcat per la tradició de l'esquí, on hi ha diversos clubs que ja s'han interessat, així com un arrelament. De cara als propers dies, ha explicat, des de l'Ajuntament també es donarà a conèixer el nou esport a les escoles, on s'explicarà de què es tracta i com serà l'extraescolar. 
Arxivat a